Schaatspeloton.nl - Nieuws - Radson nieuwe hoofdsponsor Jinstal-BCT

Radson nieuwe hoofdsponsor Jinstal-BCT

geplaatst vrijdag 1 juli 2011 om 08:39:12 op Schaatspeloton.nl

De ploeg van Radson-Jinstal presenteert zich.

De ploeg van Radson-Jinstal presenteert zich.

De voormalige marathonploeg van Jinstal-BCT gaat komend seizoen verder onder de naam Radson-Jinstal Schaatsploeg. Radson, een toonaangevende producent van hoogkwalitatieve radiatoren en vloerverwarmingssystemen, is een nieuwe naam in het marathonpeloton en heeft zich voor meerdere jaren verbonden. De ploeg van Radson-Jinstal bestaat uit Peter Nauta, Frederik Nauta, Douwe Bierma, Jan van Loon en Martijn Kromkamp.

In België heeft Radson reeds een jarenlange traditie in sportsponsoring, met name in voetbal, motorcross en veldrijden. Deze activiteit heeft ertoe bijgedragen dat het bedrijf de voorbije decennia is uitgegroeid tot een sterke merknaam, die ook buiten de installatiebranche bekend is en bij eindklanten bekend in de oren klinkt. Om dit ook voor de Nederlandse markt te bestendigen, is het één van de strategieën om de merknaam Radson aan een in Nederland populaire sport te koppelen. Met het schaatsen als dé ultieme volkssport nr. 1 in Nederland is de keuze natuurlijk voor de hand liggend! Marketing manager Stefan Ramos is erg enthousiast. "Ik denk dat we het schaatsen in Nederland en het veldrijden in België met elkaar kunnen vergelijken. Veel volk, veel ambiance en niet te vergeten ook de nodige publicitaire mediabelangstelling met regelmatig rechtstreekse uitzendingen/samenvattingen op de nationale en/of commerciële TV-zenders."

Dolf Wissmann, directeur Jinstal en initiatiefnemer van de schaatsploeg, is blij met de komst van Radson. "We zijn maanden opzoek geweest naar een partner. Deze hebben we nu gevonden. We kunnen nu verder bouwen aan de ploeg, daar ben ik zeer blij mee".

Wissmann is ook erg enthousiast over het marathonschaatsen en de mogelijkheden daarin voor de sponsoren. "Wij hebben vorig seizoen vaak klanten meegenomen naar wedstrijden. De ontspannen sfeer en het contact met de sporters werkt ontzettend goed. Wij zien resultaat en gaan er daarom zeker nog enkele jaren mee door. Ook sportief gezien willen we verder bouwen. Met de komst van Radson hebben we meer mogelijkheden en daar moet een vertaalslag in komen op het ijs. Met de komst van Martijn Kromkamp hebben we in ieder geval een topper erbij op natuurijs. Daarnaast hebben we een ploeg die deze winter wel eens voor een aantal verrassingen kan gaan zorgen".

Haibike levert de fietsen voor de schaatsploeg. Bert Hiemstra van Haibike is een liefhebber van het marathonschaatsen en weet als ex-profwielrenner hoe belangrijk een goede fiets is in de training. Hiemstra "Haibike is relatief nieuw en onbekend in Nederland, maar als het aan ons ligt duurt dat niet lang meer. We willen ons merk promoten en de sponsoring van het schaatsteam is daar een onderdeel van."

Oud-marathonschaatser Jeroen de Vries is betrokken bij de schaatsploeg als trainer. Aan het einde van het vorige seizoen besloot De Vries de ploeg te ondersteunen en daar gaat hij dit seizoen verder mee. "Ik schrijf de schema's van de jongens, verzorg de centrale trainingen en geef adviezen waar nodig. Ik zal ook mijn ervaringen als marathonschaatser overbrengen op de schaatsers."

De ploeg van Radson-Jinstal bestaat uit Peter Nauta, Frederik Nauta, Douwe Bierma, Jan van Loon en Martijn Kromkamp.

Meer informatie: http://www.radson-jinstalschaatsteam.nl/