Schaatspeloton.nl - Nieuws - Beteropenhaardhout.nl sponsor Team Huisman

Beteropenhaardhout.nl sponsor Team Huisman

geplaatst donderdag 12 mei 2011 om 18:30:45 op Schaatspeloton.nl

Team Beteropenhaardhout.nl presenteert zich met vlnr Lisanne Soemanta, Yvonne Spigt, Mariska Huisman en Marije van Marle.

Team Beteropenhaardhout.nl presenteert zich met vlnr Lisanne Soemanta, Yvonne Spigt, Mariska Huisman en Marije van Marle.

Het voormalige damesploeg van Viks Parket met als kopvrouwe Mariska Huisman heeft in Beteropenhaardhout.nl een hoofdsponsor gevonden. De formatie die naast Huisman uit Yvonne Spigt, Marije van Marle en Lisanne Soemanta zal bestaan krijgt zo een volledig Noord-Hollands karakter. Manon Kamminga en Bianca Roosenboom, die afgelopen seizoen nog voor Viks Parket uitkwamen vinden geen plek in Team Beteropenhaardhout.nl waar Gerrit Bakker als ploegleider aan de slag blijft.

Met Beteropenhaardhout.nl is er een nieuwe en enthousiaste sponsor gevonden. Het bedrijf uit Emmeloord doet, zoals de naam al doet vermoeden, in hout voor de open haard. En dan nog wel in de meest gevarieerde vormen. De band met de sport is niet direct zichtbaar, maar dat het bedrijf een warm gevoel heeft voor schaatsen, blijkt onder andere uit het feit dat Erik Hulzebosch ambassadeur van het bedrijf is. De co-sponsor van de ploeg is eveneens afkomstig uit Noord-Holland: Dejongursem.nl, een bouwbedrijf dat al jaren actief is in het marathonschaatsen en ook al betrokken was bij de ploeg van Viks.

Naast een nieuwe sponsor is er ook een vernieuwde ploeg, die nog steeds onder leiding staat van Gerrit Bakker, de ploegleider uit Ursem. Huisman en Spigt zijn uiteraard gebleven, maar Manon Kamminga en Bianca Roosenboom hebben plaats moeten maken voor de twee Noord-Hollandse versterkingen die eerder al werden aangekondigd.

Het Noord-Hollandse karakter van de ploeg is een bewuste keuze, zeker met het oog op de trainingen en teambuilding. "Met meiden die allemaal een steenworp afstand van elkaar wonen, kunnen we zowel in de zomer als de winter veel gezamenlijk trainen. Dat komt de ploeg alleen maar ten goede", stelt ploegleider Gerrit Bakker.

Bekijk ook:

Lisanne Soemanta
Mariska Huisman
Yvonne Spigt
Marije van Marle
Soemanta naar Team Huisman (29 maart 2011)
Marije van Marle naar De Jong Ursem (8 februari 2011)