Schaatspeloton.nl - Nieuws - Ook in Haaksbergen DvG-punten verdeeld

Ook in Haaksbergen DvG-punten verdeeld

geplaatst donderdag 20 december 2007 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

Bij de eerste marathon op natuurijs, gisteren in het Twentse Haaksbergen, heeft de jury van de Dick van Gangelen Trofee de meeste punten toegekend aan Willem Hut (BAM Schaatsteam) en Elma de Vries (DSB Bank). Door de Stichting Dick van Gangelen Trofee was besloten bij deze ingelaste wedstrijd ook punten in de prijs voor Marathonschaatser van het Jaar te verdelen.

Haaksbergen, Juryleden: Evert ten Napel en Gerrit van Keulen

Heren
Er werd in de eerste marathon op natuurijs zo hard gereden, dat ontsnappen nauwelijks mogelijk was. Daarom een pluim voor Willem Hut, die namens BAM geweldig ploegenwerk leverde en zo aan de basis stond van de zege van Arjan Stroetinga en de tweede plaats van Bob de Vries. Ook Shane Dobbins viel op door zijn aanvallende manier van rijden. En dat terwijl deze Nieuw-Zeelander pas sinds oktober schaatst en voor het eerst op natuurijs stond.

Punten:
5 pnt: Willem Hut
4 pnt: Shane Dobbins
3 pnt: Bob de Vries
2 pnt: Jan van Oosterom
1 pnt: Cédric Michaud

+ extra punten PODIUM:
3 pnt: Arjan Stroetinga
2 pnt: Bob de Vries
1 pnt: Jan Maarten Heideman

Dames
Elma de Vries was zonder meer de vrouw van de wedstrijd. Reed telkens aanvallend, was mee in een paar ontsnappingen en sloeg uiteindelijk solo toe. Zelfs een valpartij tijdens haar ontsnapping kon haar niet op de knieën krijgen. Maria Sterk koos eveneens telkens de aanval. Ook Erna Kijk in de Vegte en Marjon Spijkerman schuwden de aanval niet.

Punten:
5 pnt: Elma de Vries
4 pnt: Maria Sterk
3 pnt: Marjon Spijkerman
2 pnt: Erna Kijk in de Vegte
1 pnt: Mischa Coolen

+ extra punten PODIUM:
3 pnt: Elma de Vries
2 pnt: Carla Zielman
1 pnt: Karin Bakker

Ploegen
Ook op het spiegelgladde natuurijs van Haaksbergen was het optreden van het BAM-team opnieuw imponerend. Dat kwam zeker door onverzetteljkheid van Willem Hut, die zich de hele wedstrijd door liet zien, maar ook door de machtsgreep van Arjan Stroetinga en Bob de Vries in de eindfase. Bij de vrouwen dicteerden de dames van DSB toch ook weer de koers, waarbij Elma de Vries en Maria Sterk de meeste indruk maakten.

Heren:
5 pnt: BAM Schaatsteam
4 pnt: Safan/Sportuitslag
3 pnt: DSB Bank

Dames:
5 pnt: DSB Bank
4 pnt: Hoolwerf Heiwerken
3 pnt: Viks Parket