Schaatspeloton.nl - Nieuws - Karlo Timmerman winnaar Willem Poelstra Trofee

Karlo Timmerman winnaar Willem Poelstra Trofee

geplaatst vrijdag 1 april 2011 om 22:00:00 op Schaatspeloton.nl

Karlo Timmerman

Karlo Timmerman

Tijdens het Slotfeest van het marathonseizoen 2010/2011 is in Ridderkerk Karlo Timmerman (SOS Kinderdorpen) door de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee (AEW) uitgeroepen tot winnaar van de Willem Poelstra Trofee. Deze prijs reikt de AEW sinds 1995 uit aan het grootste marathonschaatstalent van het seizoen. Timmerman werd door de jury verkozen boven Foske Tamar van der Wal (Van der Wiel) en Margo van de Merwe (Stoudamsport).

Juryrapport Willem Poelstra Trofee
Net als voorgaande jaren nomineerde de jury van de Willem Poelstra Trofee twee dames en een heer. En net als voorgaande jaren was de uiteindelijke beslissing geen eenvoudige. Zowel Karlo Timmerman als Foske Tamar van der Wal stond regelmatig op het hoogste schavot van het erepodium, Margo van de Merwe kende een zeer constant seizoen met aan het einde de beloning van het witte pak van het jongerenklassement.

Alle resultaten en de manier van rijden opgeteld, heeft de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee besloten dat de Willem Poelstra Trofee van 2011 gaat naar:

Karlo Timmerman

Karlo heeft het, ondanks zijn jeugdige leeftijd, in zich om een heel seizoen goed te zijn. Vanaf de eerste marathon van het seizoen, in Amsterdam, was hij voorin te vinden. Podiumplaatsen en overwinningen volgden elkaar in snel tempo op. Niet alleen kunstijs bleek het terrein voor de jonge sprinter. Ook op natuurijs scoorde Karlo met zeges in Veenoord en Haaksbergen. Op FlevOnice won hij de Nieuwjaars SuperPrestige en op de Weissensee volgde de ultieme beloning. Juist die resultaten gaven voor de AEW, een organisatie die onlosmakelijk verbonden is met natuurijs, de doorslag. Hoewel Karlo de eerste wedstrijden in Oostenrijk voor het grootste deel in dienst reed van ploeggenoot Sjoerd Huisman, belandde hij zowel in de Aart Koopmans Memorial (2e plaats) als tijdens het KPN Open NK (3e) op het podium. In de 200 kilometer lange Alternatieve Elfstedentocht was hij aan het einde heer en meester. Met een formidabele sprint zette hij de wedstrijd naar zijn hand. Volgend jaar prijkt zijn naam onder de Bartlehiembrug aan de Weissensee op het bord met alle winnaars.

De keuzecommissie van de AEW heeft er alle vertrouwen in dat Karlo als winnaar van de Willem Poelstra Trofee zich de komende jaren zal blijven ontwikkelen op natuurijs. Zijn zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en de wil om te winnen, zullen ongetwijfeld ook op de Weissensee nog eens met een hoofdprijs worden beloond.