Schaatspeloton.nl - Nieuws - Topsporttoekomst Peter van de Pol nog onzeker

Topsporttoekomst Peter van de Pol nog onzeker

geplaatst donderdag 31 maart 2011 om 17:53:28 op Schaatspeloton.nl

Peter van de Pol

Peter van de Pol

Peter van de Pol (Team Wadro) verkeert nog in onzeker over zijn toekomst als topsporter. Tijdens het afgelopen schaatsseizoen kreeg Van de Pol last van zijn ribben door een val op het NK marathon natuurijs. Doordat de klachten niet afnamen, is de schaatser voor verder onderzoek naar de sportarts van de Wadro schaatsploeg gegaan. Daarbij werden er hartproblemen geconstateerd waarvoor Van der Pol nu een maand extra rust moet nemen.

Na de val op het NK op natuurijs zijn er meteen een aantal onderzoeken gedaan om te kijken of alles rond hart en longen in orde was. Na een echo via de cardioloog mocht Van de Pol nog wel naar de Weissensee afreizen en deelnemen aan de wedstrijden maar zou het seizoen daarna voor hem over zijn. De risico's waren te groot om het hart nog meer te belasten.

Na een aantal weken van aftrainen en nog een aantal onderzoeken waaronder een MRI-scan werd de voorlopige uitslag vorige week bekend. Er zijn bij Peter van de Pol geen ernstige hartafwijkingen geconstateerd maar de schaatser moet nog wel een maand extra rust houden om het hart volledig tot rust te laten komen. Hierna zal opnieuw een hart-echo worden gemaakt om zo te constateren of topsport nog wel mogelijk is. "Hopelijk zullen de uitslagen van deze laatste test goed zijn zodat Van de Pol zijn schaatscarrière bij Team Wadro kan voortzetten komend schaatsseizoen." aldus ploegmanager Sannah Angenent in een persbericht.

Bekijk ook:

Peter van de Pol