Schaatspeloton.nl - Nieuws - Elferink en Hendriks eindwinnaars Noord-Oost Competitie

Elferink en Hendriks eindwinnaars Noord-Oost Competitie

geplaatst donderdag 3 maart 2011 om 13:34:07 op Schaatspeloton.nl

De regio Noord-Oost Competitie is zondagavond definitief gewonnen door Arjan Elferink en Sharon Hendriks. Dit blijkt uit de uitslagen van de finalewedstrijd die vandaag pas door de organisatie werden vrijgegeven. De finalewedstrijd werd in Assen gewonnen door Stefan Visscher en Kimberly van den Berg (Heijkoop & Partners). Rudi Groenendal won de finale bij de Masters en behaalde door zeven zeges de eindoverwinning.

In de C Divisie ging de zege in de finalewedstrijd over 60 ronden naar Stefan Visscher. Visscher was in Assen het snelst van een kopgroep van twaalf rijders met een ronde voor sprong op het peloton. Op de tweede plaats finishte Arjan Elferink als eindwinnaar van de Noord-Oost Competitie. Elferink deed dit dus zonder ook maar een wedstrijd in de competitie te winnen. Ruben Wieberdink en Jan Marten Verbree vergelde Elferink op het eindpodium.

Bij de Dames behaalde Kimberly van den Berg (Heijkoop & Partners) voor de tweede maal dit seizoen een overwinning. Ze ging in de daguitslag Lisette Hoekstra (Liv voeding en leefstijladvies) en Jentine Oort (Marathonselectie Friesland) voor. De eindoverwinning in de Noord-Oost Competitie ging naar Sharon Hendriks. De 18-jarige Lemelese finisht in het klassement voor Jentine Oort en Herriëtte Keuning-Knol (Lasaulec).

Bij de Masters deed Rudi Groenendal wat hij al het hele seizoen doet. De Nederlands Kampioen op natuurijs klopte in de finalewedstrijd Sjouke Hellinga en René van der Meulen en behaalde zo de zevende zege in de Noord-Oost Competitie. Onbedreigd zag Groenendal zich op het eindpodium van de regionale competitie van de gewesten Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel geflankeerd door Albert Bakker en Sjouke Hellinga.

Bekijk ook:

Uitslag Finalewedstrijd Masters
Uitslag Finalewedstrijd Dames
Uitslag Finalewedstrijd C Divisie