Schaatspeloton.nl - Nieuws - Woensdag eerste natuurijsmarathon

Woensdag eerste natuurijsmarathon

geplaatst dinsdag 18 december 2007 om 16:06:00 op Schaatspeloton.nl

Morgen wordt in Haaksbergen de eerste marathon op natuurijs verreden. De KNSB heeft vanmiddag de ijsvloer in het Twentse dorp goedgekeurd. De Dames zullen woensdag om 19:00 uur als eerst van start gaan voor 60 ronden, om 20:00 uur gevolgd door de Heren met hun marathon over 125 ronden. Haaksbergen dat vorig seizoen ook de primeur had troeft dus opnieuw de concurrentie af.

Maandag melde RTV Oost nog dat de IJs en Skeeler Club Haaksbergen (IJSCH) op was gehouden met de voorbereidingen voor de eerste marathon op natuurijs. Dit omdat Nijelamer met een kortebaanwedstrijd op dezelfde dag op het programma staat. IJSCH zou enkel voor de allereerste wedstrijd op natuurijs willen gaan, dit bleek toch niet het geval te zijn en vanochtend melde de organisatoren de wedstrijd aan voor goedkeuring.

Na controle van de KNSB vanmiddag werd de ijsvloer goed bevonden en stonden alle lichten op groen om voor woensdagavond de wedstrijd uit te schrijven. Die wedstrijd zal om 19:00 uur starten met een wedstrijd over 60 ronden voor de Dames, om 20:00 uur mogen de rijders van de A Divisie aan de slag voor een 125-rondenmarathon op het Twentse natuurijs. De regionale Tv-omroep RTV Oost zal de wedstrijd woensdagavond live uitzenden.