Schaatspeloton.nl - Nieuws - Wubben wint bij afscheid, eindzege voor Timmerman

Wubben wint bij afscheid, eindzege voor Timmerman

geplaatst zaterdag 26 februari 2011 om 22:40:23 op Schaatspeloton.nl

Zelfs met een ultime acrobatische actie lukt het Geert Plender (li.) niet om Kurt Wubben (re.) in zijn slotwedstrijd van de zege te houden.

Zelfs met een ultime acrobatische actie lukt het Geert Plender (li.) niet om Kurt Wubben (re.) in zijn slotwedstrijd van de zege te houden. (bron: Schaatspeloton.nl)

Kurt Wubben (Groenehartsport.nl) heeft vanavond in Heerenveen de finalewedstrijd van de KPN Marathon Cup gewonnen. Wubben die vandaag afscheid neemt van de marathonschaatssport klopte in een millimetersprint Geert Plender (Van Werven). Karlo Timmerman (SOS Kinderdorpen) kon zich na afloop laten huldigen als eindwinnaar van de KPN Marathon Cup. Het Wit was voor Bart de Vries en AMI Kappers won het Ploegenklassement.

De Heren brachten in een goed gevuld Thialf een zeer aantrekkelijke wedstrijd op het ijs. Duidelijk was te zien dat er van klassementsbelangen geen spraken meer was. Aanval na aanval was te zien en het waren in meerdere groepen uiteindelijk 10 rijders die zelfs 2 ronden voorsprong op het peloton pakte. Daar achter bevond zich een groep van 11 met één ronde voorsprong op het peloton. In die laatste groep ook Karlo Timmerman (SOS Kinderdorpen) die al zeker was van de eindzege in de KPN Marathon Cup. Timmerman liet de eindsprint van de achtervolgende groep lopen en kwam al juichend als 21e van de dag, maar als eindwinnaar over de eindstreep. Na deze finish voltrok zich vooraan de strijd om de dagzege. Die strijd voerde uiteindelijk zelfs tot in de jurykamer. Dit had alles te maken met de eindsprint waarin de afscheidnemende Kurt Wubben het tot op de laatste millimeter opnam tegen Geert Plender. De jury riep hierbij Wubben als winnaar uit, dit ondanks dat volgens de transponder Plender 3 duizendste van een seconde eerder over de eindstreep ging, dit deed hij echter met de schaats van het ijs waardoor de tweede schaats moest tellen. Ondanks protest van de formatie van Van Werven hield de jury voet bij stuk en riep het Wubben in zijn laatste wedstrijd uit als winnaar. Bob de Vries mocht bij de twee kemphanen het dagpodium vervoltooien.

In het eindklassement waren de verschillende prijzen eigenlijk vooraf aan de wedstrijd al verdeeld. Karlo Timmerman won dus de KPN Marathon Cup met 70 punten voorsprong op Rob Hadders (Equipe Renault Eco2). Geert Plender legde beslag op de derde plek in het eindklassement. In het Jongerenklassement ging de eindzege naar Bart de Vries (Team Windkr88) die 18,6 punten voorsprong overhield op Mart Bruggink (BHP Power-play), Roelof Koops (Interfarms Schaatsploeg) werd derde.

In het Ploegenklassement was de zege voor AMI Kappers. SOS Kinderdorpen legde beslag op de tweede plaats, BAM-Univé Schaatsteam werd derde.

Bekijk ook:

Uitslag