Schaatspeloton.nl - Nieuws - Cramer wint KPN Marathon Cup Finale, Zielman eindklassement

Cramer wint KPN Marathon Cup Finale, Zielman eindklassement

geplaatst zaterdag 26 februari 2011 om 21:18:37 op Schaatspeloton.nl

Wieteke Cramer weet het ze heeft de KPN Marathon Cup Finale gewonnen.

Wieteke Cramer weet het ze heeft de KPN Marathon Cup Finale gewonnen. (bron: Schaatspeloton.nl)

In Heerenveen heeft Carla Zielman (CENNED) zich definitief verzekerd van de eindwinst in de KPN Marathon Cup. De finalewedstrijd eindigde in Thialf in een sprint van drie koplopers die na een lange achtervolging het peloton hadden gedubbeld. Wieteke Cramer (MKBasics.nl) won de finale voor Elma de Vries (BAM-Univé Schaatsteam) en Andrea Sikkema (Van der Wiel). Margo van de Merwe (Stouwdamsport) won het Wit, MKBasics.nl het ploegenklassement.

De Dames brachten een zeer mooi en aantrekkelijk strijd op het snelle ijs van Thialf. Dit had alles te maken met de aanvalpogingen waarvan de belangrijkste ronden lang duurde. Wieteke Cramer (MKBasics.nl, Elma de Vries (BAM-Univé Schaatsteam) en Andrea Sikkema (Van der Wiel) gingen in de aanval en zagen ronden lang het peloton in de rug. Met name de ploeg van MKBasics.nl offerde zich op door Sandra 't Hart en Mireille Reitsma te laten afzakken naar het op een ronde jagende drietal. Met nog 15 ronden op het bord slaagde de aanval toen Cramer, De Vries en Sikkema zich bij het peloton aansloten. De pelotonsprint die daarop volgde zag Mariska Huisman (Viks Parket) als winnaar die daardoor de vierde plek pakte. Achter Foske Tamar van der Wal (Van der Wiel) kwam Carla Zielman (CENNED) als zesde over de streep wetende dat ze verzekerd was van de eindzege in de KPN Maraton Cup. In de finale die na de pelotonsprint volgde keken de drie toch niet al te trage dames vooral naar elkaar. Geen van allen wou een sprint ontlopen waardoor na een mooie spannende finale de wedstrijd uitdraaide op een sprint van drie. Hierin toonde Wieteke Cramer zich voor het eerst op kunstijs het snelst. Elma de Vries moest genoegen nemen met de tweede plaats, Sikkema werd derde.

In het eindklassement liet KPN Marathon Cupwinnares Carla Zielman Mariska Huisman 40 punten achter zich. Foske Tamar van der Wal zag zichzelf terug op de derde plek. Bij de Jongeren ging de eindzege naar Margo van de Merwe (Stouwdamsport), zij Marije van Marle (Hoolwerf Heiwerken) en Cindy Vergeer (Heijkoop & Partners) voor. MKBasics.nl werd met overmacht de winnaar bij de ploegen. In het klassement hadden de dames een voorsprong van 340 punten op CENNED, Van der Wiel volgde daar weer 7 punten achter als derde.

Bekijk ook:

Uitslag