Schaatspeloton.nl - Nieuws - Van Dalen komt, De Vegt gaat bij Habovo/Bwaste

Van Dalen komt, De Vegt gaat bij Habovo/Bwaste

geplaatst woensdag 23 februari 2011 om 16:24:49 op Schaatspeloton.nl

Robert van Dalen

Robert van Dalen

Engbert de Vegt vertrekt na het seizoen bij het Top Divisieteam van Habovo/Bwaste. Beide partijen hebben dit in goed overleg afgesproken. Daar tegenover staat dat Robert van Dalen de overstap van het Eerste Divisieteam van Adviesburo Harry de Wolff naar Habovo/Bwaste maakt. Dit maken Jan Ronald Wigarda en Harry de Wolff namens het management van de teams en overkoepelende Stichting Schaats- en Skeelerteam Fryslân bekend.

De 25-jarige De Vegt gaat op zoek naar een nieuwe ploeg en is van plan om er weer vol tegen aan te gaan. De Ureterper heeft na zijn zware blessure (gebroken heup) opgelopen tijdens een wielerkoers en meerdere operaties, verbazingwekkend snel de draad weer opgepakt. Na een succesvol seizoen met meerdere overwinningen en podiumplekken in de Eerste Divisie in het team Bwaste International (winnaar ploegenklassement 2009-2010 en ook vallende onder de Stichting Schaats- en Skeelerteam Fryslân) maakte De Vegt dit seizoen zijn rentree op het hoogste niveau. Na aanvankelijk goed presteren kwam de klad er wat in wat te maken had met opspelend blessureleed en privé omstandigheden.

In plaats van de gestopte Roy Boeve is Robert van Dalen overgeheveld van het succesvolle Eerste Divisieteam Adviesburo Harry de Wolff. Van Dalen heeft dit seizoen grote stappen gemaakt in zijn ontwikkeling wat bevestigd werd door o.a. drie maal de beste Eerste Divisierijder te zijn in de vaak door Top Divisierijders gedomineerde podium. Er had nog meer ingezeten, echter ook bij hem was sprake van een blessure. Terug van die blessure won Van Dalen afgelopen zaterdag in Groningen de zeventiende wedstrijd in de KPN Marathon Cup.

Timo Verkaaik, Erwin Mesu en Nick Uithoven hebben hun contract met één jaar verlengd. Er zijn nog gesprekken gaande met een vijfde rijder om de opengevallen plek van Engbert de Vegt in te vullen.

Het Eerste Divisieteam krijgt ook weer aanvulling, ook hier zijn gesprekken gaande.

De Vegt hoopt ondanks tegenslagen op plek Top Divisie
Engbert de Vegt laat weten dat de revalidatie wat hem betreft zwaarder verlopen is dan voorzien was. "Voordat ik weer wat bezig was, was het juni" aldus de Ureterper. "In november kreeg ik te maken met een vervelende rugblesure waardoor ik niet een gemakkelijke beweging kon maken op het ijs. Daarnaast ben ik na het wegvallen van Gauke Nijholt een belangrijke factor verloren in mijn trainingsopbouw. Daarvoor heb ik inmiddels vergaande gesprekken met een vervanger. daarnaast heb ik een krachtrainer/fysiotherapeut
bereid gevonden om mij te helpen mijn problemen met mijn rug en heup te gaan aanpakken." De Vegt voelt zich voor een voldongen feit geplaatst en laat weten teleurgesteld te zijn in de beslissing van de stichting om de samenwerking te stoppen: "Zij vinden mijn fysieke vermogens onvoldoende, en denken ook niet dat daar nog enige verbetering in zal treden wanneer ik deze zomer weer voluit train en mijn fysieke problemen kan gaan verhelpen. Feitelijk denken zij te weten dat ik mijn goede niveau nooit meer zal terug halen. en dat steekt mij enorm. Ik ga elke wedstrijd, voor de volle 100% er tegen aan, heb hart voor het geheel, maar blijkbaar is dat niet voldoende." Voor het volgende seizoen hoopt De Vegt een plekje te vinden in een andere ploeg "Liefst in de Top Divisie, want ik denk dat er nog veel meer in zit. Het maakt me niet uit of dat als 5e of 6e rijder is, ik leef voor de sport, train serieus, ben kritisch naar mezelf, en heb gewoon plezier aan het trainen net zo als ik dat aan de wedstrijden heb." prijst De Vegt zichzelf aan.

Bekijk ook:

Robert van Dalen
Engbert de Vegt