Schaatspeloton.nl - Nieuws - Jan Bos en Lisette Hoekstra winnen in Noord-Oost Competitie

Jan Bos en Lisette Hoekstra winnen in Noord-Oost Competitie

geplaatst maandag 14 februari 2011 om 16:40:52 op Schaatspeloton.nl

De achtste wedstrijd in de regionale Noord-Oost Competitie is in Heerenveen gewonnen door Jan Bos, Lisette Hoekstra (Liv voeding en leefstijaldvies) en Piet Hijlkema. Jan Bos, de marathonschaatser uit Nieuwehorne in plaats van de wereldberoemde sprinter uit Hierden, was het snelst van een kopgroep van vijf man Ruben Wieberdink en Barry de Vries werden twee en drie.

De vijf aanvallers mochten in Heerenveen tijdens de C Divisiewedstrijd dus gaan strijden om de dagzege. Bos troefde hierin dus Wieberdink en Barry de Vries af. Teake de Boer en Twan Zwartjens stonden naast het podium. In het klassement blijft Arjan Elberink onbedreigd aan de leiding, Wieberdink klom op naar de tweede plaats in de klassement dat na vandaag nog twee wedstrijden telt.

Bij de Dames was het Lisette Hoekstra (Liv voeding en leefstijladvies) die haar eerste zege van het seizoen behaalde. Hoekstra liet in de finale Annewil Schreider (Groninger Talentenploeg) en Yanna van Tol achter zich. In het klassement staat Sharon Hendriks ondanks een matige 27e plaats nog steeds aan de leiding. Marit Kloosterboer (Marathonselectie Friesland) volgt op 45,1 punten op de tweede plaats.
Bij de Masters domineerde in Heerenveen Piet Hijlkema. Op zijn thuisbaan slaagde Hijlkema er in solo een ronde voorsprong te pakken. Achter de onbedreigde Hijlkema behaalde Jacob Drenth de tweede en Eppie Wiersema de derde plaats. Nederlands Kampioen op natuurijs Rudi Groenendal blijft na een vierde plaats aan de leiding van het klassement.

Bekijk ook:

Uitslag Masters
Uitslag Dames
Uitslag C Divisie