Schaatspeloton.nl - Nieuws - DvG-punten Grand Prix Runnmeer voor Wubben en Sterk

DvG-punten Grand Prix Runnmeer voor Wubben en Sterk

geplaatst zondag 13 februari 2011 om 11:38:29 op Schaatspeloton.nl

Kurt Wubben (Groenehartsport.nl) en Maria Sterk (Haicobouma.nl) hebben van de jury van de Dick van Gangelen Trofee de maximale 15 punten gekregen na afloop van de Grand Prix Finalewedstrijd. Wubben klom door de door de juryleden Eric Korver en John Vingerling gegeven punten en de dagzege op naar de tweede plaats van het klassement, 10 punten achter Ralf Zwitser (Wadro).

Jury: Eric Korver en John Vingerling (gastjurtlid)

Juryrapporten

DAMES:
Maria Sterk was de vrouw van de aanval op het Runn-meer. Ze was blijkbaar vastbesloten te slagen waar ze vorige week op de Weissensee net te kort kwam. Ze probeerde het meermaals, en ook nog in de laatste ronde, maar kreeg deze keer de vrijheid niet. Dat kwam mede door Mariska Huisman, die scherp en alert reed om haar leiderspak te verdedigen. Bovendien had ook zij haar zinnen gezet op de winst en daar reed ze ook naar. Datzelfde geldt voor Daniëlle Bekkering, die zich in de finale toch weer de slimste van het stel toonde. Dat leverde haar de resterende punten op.

HEREN:
Kurt Wubben was zonder enige twijfel de sterkste rijder deze dag op het Runn-meer. Hij was vanaf het begin van voren mee, verzaakte nooit en plaatst de beslissende aanval op het juiste moment. Het leverde hem de winst op, en de hoogste waardering van de jury. Koos Kortekaas was ook niet kapot te krijgen, reed de hele dag aanvallend, maar moest zich uiteindelijk tevreden stellen met een plaats naast het podium. De punten verdiende hij echter wel. Datzelfde is van toepassing op Bram Brusche, die op natuurijs steeds maar sterker wordt. Zijn eerste grote zege lijkt een kwestie van tijd. De punten van de jury komen hem in ieder geval toe voor zijn vele werk en aanvalslust.

PLOEGEN:
Zeker bij de vrouwen een lastige keuze door het grote aantal sterk uitgedunde ploegen. De keuze viel uiteindelijk op Viks Parket, dat het leiderspak van Mariska Huisman met verve verdedigde, en uiteindelijk ook op de plaatsen één en drie eindigde in het klassement van de Grand Prix.
Bij de mannen viel Husqvarna in positieve zin op. De ploeg voelde zich klaarblijkelijk thuis op de Zweedse thuisgrond van de sponsor. Zowel Yoeri Lissenberg als Koos Kortekaas lieten zich met een aanvallende rijstijl zien en verdiende daarmee de waardering van de jury.

Juryuitslag Heren:
1. Kurt Wubben (15ptn)
2. Koos Kortekaas (8ptn)
3. Bram Bruschke (4ptn)

Podiumuitslag Heren:
1. Kurt Wubben (15ptn)
2. Ruud Borst (8ptn)
3. Douwe de Vries (4ptn)

Juryuitslag Dames:
1. Maria Sterk (15ptn)
2. Mariska Huisman (8ptn)
3. Daniëlle Bekkering (4ptn)

Podiumuitslag Dames:
1. Daniëlle Bekkering (15ptn)
2. Mariska Huisman (8ptn)
3. Andrrea Sikkema (4ptn)

Beste Ploeg:
Heren: Husqvarna (15ptn)
Dames: Viks Parket (15ptn)