Schaatspeloton.nl - Nieuws - Karlo Timmerman en Mariska Huisman winnen Alternatieve Elfstedentocht in massasprint

Karlo Timmerman en Mariska Huisman winnen Alternatieve Elfstedentocht in massasprint

geplaatst zaterdag 5 februari 2011 om 18:33:29 op Schaatspeloton.nl

Het podium van de Alternatieve Elfstedentocht 2011, met vlnr Mart Bruggink, Jolanda Langeland, Karlo Timmerman, Mariska Huisman, Martijn van Es en Carla Zielman

Het podium van de Alternatieve Elfstedentocht 2011, met vlnr Mart Bruggink, Jolanda Langeland, Karlo Timmerman, Mariska Huisman, Martijn van Es en Carla Zielman (bron: Weissensee.nl)

De Alternatieve Elfstedentocht is vandaag op de Weissensee verrassend genoeg uitgedraaid op een massasprint van een select peloton. Dit gebeurde zowel bij de Heren als de Dames. Karlo Timmerman (SOS Kinderdorpen) won na 200 kilometer voor Mart Bruggink (BHP Power-play) en Martijn van Es (Wadro). Mariska Huisman (Viks Parket) was bij de Dames rapper dan Carla Zielman (CENNED) en Jolanda Langeland (Ripca).

De mannen maakten er een mooie wedstrijd van. Verschillende groepjes reden aan kop, met grote tijdsverschillen op het peloton. In de laatste ronde veranderde het beeld, er was niemand die een kleine kopgroep kon vormen en het kwam aan op een massasprint met een groep van 25 mannen. Karlo Timmerman (SOS Kinderdorpen) pakte de winst, gevolgd door Mart Bruggink (BHP Power-play) en Martijn van Es (Wadro). Timmerman: "Ik had een goede dag. Maar ik heb het vooral te danken aan het harde werken van de rest van mijn ploeg. Sander Kingma heeft ook zo hard gewerkt vandaag." Afgelopen woensdag baalde Timmerman nog tijdens het Open NK, nu was het fantastisch. "Ik heb niet aan mijzelf getwijfeld en ben er gewoon voor gegaan." aldus Timmerman die ook leiding in het klassement van de KPN Grand Prix overnam.

Bij de dames kwam de wedstrijd pas in de laatste dertig kilometer echt op gang. Onder aanvoering van Erna Last-Kijk in de Vegte (MKBasics.nl) en Cindy Vergeer (Heijkoop & Partners) werd een ontsnapping op touw gezet. Deze leek te slagen, maar in de laatste tien kilometer kwamen de dames weer bij elkaar. En dus werd het, net als bij de heren, een sprint van een grote kopgroep. Mariska Huisman (Viks Parket) was de sterkste, gevolgd door Carla Zielman (CENNED)en Jolanda Langeland (Ripca). "Zo. Nu moet ik misschien maar stoppen", lachte de Andijkse direct na de finish. Vier uit vier winnen, mooier wordt het niet meer. Of er moeten op de Weissensee vijf wedstrijden georganiseerd gaan worden. "Ik stijg hier echt boven mezelf uit", glunderde Huisman die eerder op de Weissensee de Aart Koopmans Memorial, het Open NK en een criterium won. "Ik had nog nooit eerder een grote wedstrijd op natuurijs gewonnen." Ook Huisman pakt het Groene leiderspak over van haar ploeggenote Yvonne Spigt (Viks Parket).

Bekijk ook:

Uitslag Dames
Uitslag Heren