Schaatspeloton.nl - Nieuws - Drentse titels voor Bart de Vries en Peter Visscher

Drentse titels voor Bart de Vries en Peter Visscher

geplaatst donderdag 13 december 2007 om 16:32:00 op Schaatspeloton.nl

In Assen hebben Bart de Vries (Haak-Bional-Jovetra) en Peter Visscher de Drentse titel bij respectievelijk de Heren en Masters gewonnen. Bart de Vries, Wessel van Loon en de Nieuw-Zeelander Wayne Begg naar de tweede en derde plek verwees, volgt zijn broer Bob als Drents Kampioen op. Het gewestelijk kampioenschap voor de Dames staat in Drenthe pas voor 2 januari op het programma.

Heren
De strijd om de opvolging van de dit seizoen landelijk overheersende, maar in Assen afwezige, Bob de Vries moest uiteindelijk beslecht worden op de eindstreep. In de sprint was het de dit jaar als A-rijder debuterende Bart de Vries (Haak-Bional-Jovetra) die de titel voor zich opeiste. Het in het Friese Haule woonachtige, maar op een Assens abonnement rijdende en daarom op dit kampioenschap startgerechtigde, ‘jongere broertje van' behaalde zijn eerste titel door enkele andere landelijke rijders te verslaan. Op de tweede plaats eindigde B-rijder Wessel van Loon (Schaatsploeg Noord Nederland.nl), de bronzen medaille was voor de dit jaar bij de Nederlandse B-rijders rijdende Nieuw-Zeelander Wayne Begg. Van Loon en, deze winter ook, Begg zijn woonachtig in Haule waarmee dit Friese dorp het volledige Drentse podium leverde. A-rijder Gary Hekman (Hunter Sportswear Team) eindigde op de vierde plek net naast het podium.

Masters
Ook bij de Masters werd het podium volledig bevolkt door inwoners van één dorp. Het Drentse De Wijk leverde met Peter Visscher de nieuwe Drentse Kampioen bij de voormalige Veteranencategorie. De zilveren medaille was op de tweede plaats voor Gerrit de Graaf, het brons ging naar Engbert Willem van der Woude.

Bij de Heren reed Erna Kijk in de Vegte (BTN De Haas/Landjuweel) als enige Dame buiten mededinging mee. De rijdster uit Genemuiden eindigde als 16e in het Herenveld, maar zal samen met haar seksegenoten officieel pas op 2 januari strijden om de Gewestelijke Titel bij de Dames. Dan zal bepaald worden wie de opvolger zal worden van Elma de Vries als Drents Kampioene.