Schaatspeloton.nl - Nieuws - Viks Parket stopt als marathonschaatssponsor

Viks Parket stopt als marathonschaatssponsor

geplaatst dinsdag 18 januari 2011 om 21:11:19 op Schaatspeloton.nl

Een van de oudste sponsors in de marathonsport, Viks Parket, stopt haar sponsoring aan het einde van dit seizoen. Viks Parket is na 15 jaar aanwezigheid in de sport haast niet meer weg te denken, maar na het seizoen zal de formatie toch uit het marathonpeloton verdwijnen. In het kenmerkende groen-gele pak was het bedrijf van Ronald de Beer actief in het heren- en damespeloton.

Dit seizoen traden onder leiding van ploegleider Gerrit Bakker de dames Mariska Huisman, Yvonne Spigt, Bianca Roosenboom en Manon Kamminga en de Eerste Divisieheren Mark Huisman, Tonny van Vliet, Eric Bisschops en Ferry de Jong aan namens Viks Parket. Mariska Huisman en Yvonne Spigt waren dit seizoen elk goed voor een zege op nationaal niveau, Manon Kamminga behaalde de bronzen medaille tijdens het NK op kunstijs.

In de 15 jaar als marathonschaatssponsor kwamen vele subtoppers en ook toppers in de dop in het groen van Viks Parket in actie. Onder andere Casper Helling begon zijn carrière bij Viks. In 2006/2007 kwam Viks Parket met de Pool Marcin Goszcynski, de Fin Robert Brandt en de Rus Yury Kokhanets op het ijs met het meest internationale marathonschaatsteam ooit. In haar lange geschiedenis kwamen ook de Japanner Shinta Kobayashi en de Argentijn José Ignacio Fazio uit voor de parketboer uit Noord-Holland. In 2009/2010 kwam Viks Parket voor het eerst met een voltallige damesploeg nadat een jaar eerder Mariska Huisman in het Viks-groen de Essent Cup had gewonnen, samen met de Nederlandse titel van diezelfde Huisman in 2010 het grootste sportieve succes van sponsor Ronald de Beer.