Schaatspeloton.nl - Nieuws - Hadders en Vreugdenhil naar SOS Kinderdorpen

Hadders en Vreugdenhil naar SOS Kinderdorpen

geplaatst zondag 16 januari 2011 om 23:34:24 op Schaatspeloton.nl

Rob Hadders

Rob Hadders

SOS Kinderdorpen heeft zich voor het volgende seizoen verzekerd van de diensten van Rob Hadders (Equipe Renault Eco2) en Frank Vreugdenhil (Team Husqvarna). Met de komst van het tweetal heeft ploegleider Pascal Vergeer de formatie voor de komende twee seizoenen compleet. Samen met Karlo Timmerman, Sjoerd Huisman, Douwe de Vries en Geert-Jan van der Wal zullen Hadders en Vreugdenhil SOS Kinderdorpen tot 2013 vertegenwoordigen.

Met de komst van Rob Hadders en Frank Vreugdenhil breidt SOS Kinderdorpen na het vertrek van Sander Kingma uit van vijf naar zes rijders. Met Hadders en Vreugdenhil naast Karlo Timmerman, Sjoerd Huisman, Douwe de Vries en Geert-Jan van der Wal die ook tot 2013 vastliggen krijgt SOS Kinderdorpen volgend seizoen veel meer mogelijkheden, vindt Van Dijk. "Nu zijn we in te veel opzichten afhankelijk van Douwe de Vries, en als hij niet fit is of ziek hebben we niemand om zijn rol over te nemen." Ook dat gegeven was een reden om de ploeg te laten groeien van vijf naar zes schaatsers. Te vaak had het team van SOS Kinderdorpen dit seizoen al moeite met de formatie door de niet fitte Sjoerd Huisman en de fysieke problemen van De Vries en Sander Kingma. "Daar hebben we absoluut lering uit getrokken", vertelt Van Dijk. "Zodra er natuurijswedstrijden bij komen op de kalender of mensen niet fit zijn, dan is vijf rijders gewoon te weinig. We hebben dit seizoen al diverse keren moeten starten met drie man, of vier met een rijder die niet in orde was. Dat kan niet als je een topteam wilt zijn. Met zes rijders zijn we in de breedte sterker en kunnen we altijd met de beste opstelling starten."

De 27-jarige Rob Hadders komt over van Equipe Renault Eco2 waar hij dit seizoen goed was voor twee dagzeges. Bij de openingswedstrijd van de KPN Marathon Cup en de derde Super Prestigewedstrijd in Biddinghuizen waren dit seizoen de zegebloemen voor Hadders. Daarnaast reed Hadders, die al vier seizoenen uitkomt voor de Stichting Groenoranje van de ploegen BAM en Renault, in het begin van het seizoen enige tijd in de Oranje leiderstrui. SOS Kinderdorpenmanager Edward van Dijk heeft de laatste dagen in stilte veel moeite gedaan om Hadders bij zijn ploeg te krijgen. Dat is nu gelukt. Hadders is, stelt Van Dijk, precies de rijder die zijn team nog nodig had. "Wij zijn echt heel blij met hem. Als team willen we elk jaar een stapje maken, en we zijn erachter dat we nog iets te kort komen als we wedstrijden willen domineren en de trein van BAM en Renault willen verslaan. Zij leggen de lat hoog en ik denk dat wij en andere ploegen daar naartoe moeten werken. En met zowel Rob Hadders als Frank Vreugdenhil doen we een goede zet." Want Hadders is volgens Van Dijk dit seizoen echt uitgegroeid tot een topper in het peloton. "Hij is doorgebroken. En hij heeft laten zien veel in zijn mars te hebben. Hij kan hard rijden, iets forceren, het peloton pijn doen, met een groep wegrijden, en hij kan winnen. Dat is precies wat we zoeken. Vreugdenhil komt uit de langebaan, heeft daardoor veel snelheid in de benen en laat dit seizoen op de marathon zien dat hij zich ook snel ontwikkelt."

Niet alleen Van Dijk is blij met de transfer. Ook Hadders zelf is content met de overgang naar SOS Kinderdorpen. Hij ziet het als een nieuwe uitdaging. "Van koekenbakker ben ik de laatste jaren bij BAM en Renault een betere schaatser geworden, maar nu ben ik ook nieuwsgierig hoe het is bij een andere ploeg. Wil ik weten of ik daar misschien nog een stap kan zetten." Dat gevoel wordt ook een beetje ingegeven door het voorbeeld dat hij heeft van Christijn Groeneveld, vorig seizoen nog zijn ploegmaat bij Renault, nu een topper bij AMI Kappers. "Hij heeft me in ieder geval laten zien dat het niet het einde van de wereld is als je weg gaat bij BAM of Renault. Voor ik bij Jillert Anema ging trainen reed ik amper in de top tien, maar daarna heb ik ook nooit meer buiten de ploeg gekeken. Soms heb je een impuls nodig om nog beter te worden. Dat ga ik proberen."

Hadders komt in een ploeg met hem voor hem deels bekende gezichten. Met Karlo Timmerman reed hij al bij Equipe Renault, en de gedeelde achtergrond met Geert-Jan van der Wal is nog langer. "We hebben volgens mij wel vijf jaar samen geschaatst. En Edward van Dijk was bij de B-rijders nota bene mijn eerste sponsor, met Time Out Sport. Bij Renault is alles altijd perfect in orde, maar SOS Kinderdorpen zit ook prima in elkaar. Ik ben echt heel blij." aldus Hadders die in het verleden op het hoogste niveau ook uit kwam voor BikeLife/Regio Bank en De Hypotheker.

Bekijk ook:

Frank Vreugdehil
Rob Hadders