Schaatspeloton.nl - Nieuws - Kingma, Woltman en Borst versterken Interfarms

Kingma, Woltman en Borst versterken Interfarms

geplaatst zaterdag 15 januari 2011 om 22:08:51 op Schaatspeloton.nl

Sander Kingma hier in de kleuren van SOS Kinderdorpen de kopgroep aanvoerend bij het NK op natuurijs stapt na het seizoen over naar de Interfarms Schaatsploeg.

Sander Kingma hier in de kleuren van SOS Kinderdorpen de kopgroep aanvoerend bij het NK op natuurijs stapt na het seizoen over naar de Interfarms Schaatsploeg. (bron: Schaatspeloton.nl)

De Interfarms Schaatsploeg heeft zich voor het volgende seizoen verzekerd van de diensten van Sander Kingma (SOS Kinderdorpen), Frank Woltman en Ruud Borst (beiden Groen Talent). Naast het nieuwe drietal blijven Roelof Koops en Elwin Hulsink die op dit moment al voor Interfarms rijden de formatie van ploegleider Gerrit Trul trouw. Hiermee krijgt de ploeg waar hoofdsponsor Interfarms ook verlengde een extra kwaliteitsimpuls.

Sander Kingma (SOS Kinderdorpen) was dit seizoen eenmaal goed voor een tweede plek tijdens de Marathon Cup in Hoorn. Op het Nederlands Kampioenschap op natuurijs finishte Kingma net naast het podium, maar maakte hij onderdeel uit van de kopgroep waar de Nederlands Kampioen uit kwam. Met Ruud Borst haalt Interfarms een ervaren wegkapitein binnen. Borst komt net als Frank Woltman over van Groen Talent dat aan het eind van het seizoen stopt als marathonschaatssponsor.