Schaatspeloton.nl - Nieuws - Dick van Gangelen Trofee maakt begroting sluitend

Dick van Gangelen Trofee maakt begroting sluitend

geplaatst dinsdag 11 december 2007 om 22:11:00 op Schaatspeloton.nl

Met het binnenhalen van Trust heeft de Dick van Gangelen Trofee haar kleine begroting voor dit seizoen sluitend gekregen. Naast het prijzengeld voor Heren en Dames is het nu ook mogelijk een wisseltrofee voor het ploegenklassement  te laten maken.

Met het binnenhalen van Trust heeft de Dick van Gangelen Trofee haar kleine begroting voor dit seizoen sluitend gekregen. Naast het prijzengeld voor Heren en Dames is het nu ook mogelijk een wisseltrofee voor het ploegenklassement te laten maken.

Met het binnenhalen van het bedrijf Trust als sponsor heeft de Dick van Gangelen Trofee haar kleine begroting voor dit seizoen sluitend gekregen. Naast het prijzengeld voor Heren en Dames is het voor de beherende stichting nu ook mogelijk een wisseltrofee voor het ploegenklassement te laten maken. Ook is er nu de mogelijkheid om voor de betrokken vrijwilligers, waaronder de juryleden, iets te doen.

Voor de rijders die zich het meest opvallend laten zien in het seizoen is er aan het eind zoals bekend prijzengeld te verdienen. Het geldbedrag van zowel de winnaar als winnares van de Dick van Gangelen Trofee bedraagt 1500 euro. Voor de nummer twee in het klassement is er 750 euro te verdienen, nummer drie zal aan het eind van het seizoen 250 euro op kunnen halen. Voor het lopende seizoen is bij het instellen van de Dick van Gangelen Trofee voor ploegen direct aangegeven dat het daarbij gaat om een ereprijs waar geen geldbedrag aan verbonden zal zijn.

Dat er financieel nog geen mogelijkheid was om net zoals voor de individuele prijzen ook voor het ploegenklassement een wisseltrofee te laten zat de Stichting Dick van Gangelen Trofee toch niet lekker. Door het aantrekken van het merk Trust, bekend van accessoires voor computer, notebook en iPod, als sponsor voor de trofee is dit nu onder andere mogelijk. Voorzitter Willem Ammerlaan hier over: "Zowel bij de mannen als bij de vrouwen is het bronzen beeldje ontworpen door de Zeeuwse beeldend kunstenaar Marian van Puyvelde, die op haar 86ste nog bijna elke dag als beeldhouwer in haar Middelburgse atelier te vinden is. Het was even afwachten of we er genoeg geld voor zouden hebben, maar het is de bedoeling dat zij ook de ploegentrofee voor de dames- en herenteams zal ontwerpen."

De sponsor Trust is binnengehaald door de vanaf dit seizoen voor sponsorzaken verantwoordelijke Rob van der Valk, van de bekend horecafamilie. Rob van der Valk verving aan het begin van dit seizoen KNSB-bestuurslid Heinze Bakker als lid van de Stichting Dick van Gangelen Trofee. "Hij heeft dat bedrijf Trust van Michel Perridon, die volkomen gek is van sport en met name autosport, binnengehaald." aldus Willem Ammerlaan, "Daar zijn geen idiote bedragen mee gemoeid, maar we kunnen nu een paar dingen doen, die we anders niet hadden kunnen doen. Want eigenlijk is het toch te gek dat je van juryleden verwacht dat ze niet alleen hun vrije tijd aan de Dick van Gangelen Trofee geven, maar dat de verreden kilometers ook gewoon voor eigen rekening nemen. Je zult er overigens nóóít iemand over horen klagen, want het zijn doorgaans voormalige topsporters die zich realiseren dat het marathonschaatsen hen successen heeft gegeven en op hun manier willen ze voor die sport nu ook iets terugdoen. Dat is toch mooi."

Eigenlijk was het plan al om vanaf het begin van dit seizoen de juryleden van de prijs voor marathonschaatser van het jaar een bescheiden reiskostenvergoeding te gaan betalen. "Dat werd echt een probleem met die dubbele wedstrijden op zaterdag en zondag. Toen zouden we ineens vier juryleden per weekend moeten gaan betalen en daar hadden we het geld niet voor. Bovendien was het niet zo eenvoudig om sponsors aan te trekken. Sponsorwerving voor de Dick van Gangelen Trofee is niet zo eenvoudig, omdat je geen gebruik kunt maken van de sponsors die nu al bij het marathonschaatsen betrokken zijn en dus meestal ook een ploeg hebben rondrijden." Zegt de voorzitter van de Stichting: "Sommige bedrijven zouden ons wel een handje willen toesteken, maar zijn toch ook voorzichtig omdat ze ook niet willen dat de belangen door elkaar gaan lopen. Wij weten van onszelf dat wij en onze juryleden vooral zich daar niet door zouden laten leiden, maar de buitenwacht zou toch gauw geneigd kunnen zijn om te zeggen «dat het geen wonder is dat Heideman ineens zo veel punten krijgt, natuurlijk omdat de stichting gesponsord wordt door DSB». Dat kun je toch maar beter vermijden en dat vinden die bedrijven zelf ook. Maar anderzijds wordt de spoeling dan wel steeds dunner."

Naast de nieuwe sponsor werkt de Stichting Dick van Gangelen Trofee trouwens ook samen met AD Sportwereld, marathonschaatssponsor Essent en de KNSB.