Schaatspeloton.nl - Nieuws - Christijn Groeneveld en Foske Tamar van der Wal winnen in Biddinghuizen

Christijn Groeneveld en Foske Tamar van der Wal winnen in Biddinghuizen

geplaatst woensdag 12 januari 2011 om 19:08:30 op Schaatspeloton.nl

De vierde wedstrijd in de Super Prestige is op FlevOnice gewonnen door Christijn Groeneveld (AMI Kappers) en Foske Tamar van der Wal (Van der Wiel). Groeneveld was in de eindsprint het snelst van een viermanskopgroep met een halve minuut voorsprong op het peloton. Martijn Kromkamp (Van Werven) en Martijn van Es (Wadro) finishte op de tweede en derde plaats.

Bij de Heren uit de Top Divisie was aan het begin van de dag het gesprek van de wedstrijd de afwezigheid van het BAM-Univé Schaatsteam. De formatie van Jillert Anema koos ervoor FlevOnice te laten voor wat het was en volledig verstek te laten gaan. De wedstrijd die met de afwezigheid van BAM-Univé in de stromende regen werd voorgeschoteld was er een waarin de vluchters werden beloond. Een kopgroep van vijf rijders bestaand uit Martijn Kromkamp (Van Werven), Martijn van Es (Wadro), Geert Jan van der Wal (SOS Kinderdorpen) en Christijn Groeneveld en Arjen Becker (beiden AMI Kappers) pakte een ruime voorsprong op de rest en ging mede dankzij stevig knechtenwerk van Arjen Becker in de finale strijden om de zege. Voordat dit gebeurde was Van der Wal wel in de voorlaatste ronde door een val uit de kopgroep weggevallen. In het laatste rechte stuk van de 16 rondgangen op FlevOnice toonde Christijn Groeneveld zich het snelste, daarbij Kromkamp en Van Es naar de tweede en derde plek verwijzend. Arjen Becker eindigde voldaan op de vierde plaats en zag een halve minuut later ploeggenoot Gary Hekman (AMI Kappers) de sprint van het peloton winnen waardoor AMI Kappers met drie rijders in de top-5 was vertegenwoordigd. Door deze goede dagprestatie nam AMI Kappers de leiding in het ploegenklassement weer over van SOS Kinderdorpen. Bart de Vries (Team Windkr88) bleef aan de leiding in de Super Prestige, met nog een wedstrijd te gaan heeft Bart de Vries een voorsprong van 10,1 punten op Jochem Uithoven (Groen Talent), Rob Hadders (Equipe Renault Eco2) en Karlo Timmerman (SOS Kinderdorpen) volgen op 11 punten.

Bij de Dames waren het ook de aanvallers die werden beloond. Een kopgroep van Sandra 't Hart (MKBasics.nl), Foske Tamar van der Wal (Van der Wiel) en Yvonne Spigt (Viks Parket) mocht in een spannende finish gaan strijden om de dagzege na 45 kilometer wedstrijd. Van der Wal toonde zich hierin net wat sneller dan 't Hart die tweede werd, Spigt zag zich na haar zege van vorige weer op het podium terug nu op de derde plaats. In het klassement voor de Super Prestige blijft Carla Zielman (CENNED) leiden. Zielman start volgende week met een voorsprong van 12,1 punt op Mariska Huisman (Viks Parket), ook Jolanda Langeland (Ripca) op 15,1 punt en Sandra 't Hart op 16 punten mogen nog van de eindzege in de KPN Super Prestige hopen.

In de Eerste Divisie ging de zege verrassend naar Sjaak Schipper (De Goude Verzekeringen). Schipper was 58 kilometer in de massasprint zijn schaduw-ploeggenoot Simon Schouten (Volvo Ton van Kuyk) te snel af. Gerard Nijgh (Payroll Group) legde beslag op de derde plaats. In het Super Prestigeklassement gaat Niels Mesu (Adviesburo Harry de Wolff) aan de leiding met een voorsprong van 6 punten op Marcel van Ham (Schaatsteam MSP-ICT.nl), Sjaak Schipper volgt nu op 18 punten achterstand op de derde plaats.

Bekijk ook:

Uitslag Dames
Uitslag Heren Eerste Divisie
Uitslag Heren Top Divisie