Schaatspeloton.nl - Nieuws - 'Trendy' Reschensee wil nieuwe uitdaging zijn voor schaatspioniers

'Trendy' Reschensee wil nieuwe uitdaging zijn voor schaatspioniers

geplaatst dinsdag 11 januari 2011 om 20:04:00 op Schaatspeloton.nl

Op de Reschensee in Italië wordt op 8 en 11 februari aanstaande voor het eerst een nieuwe alternatieve Elfstedentocht georganiseerd onder auspiciën van de Stichting Alternatieve Elfstedentocht. Deze stichting herbergt een schat aan ervaring als het gaat om het organiseren van schaatstochten met maximale de klassieke afstand van 200 kilometer. De organisatie wil een nieuwe uitdaging zijn voor Nederlandse schaatspioniers.

Het meer ligt in het uiterste noorden van Italië, op 2 kilometer afstand van het Oostenrijkse Nauders. IJsmeester Elmar Habicher heeft het ijs op de Reschensee inmiddels geprepareerd. Er ligt een schitterende baan van 12,5 kilometer lang; rechttoe, rechtaan, zonder lussen. Prachtig zwart ijs met een dikte tussen de 40 en 60 centimeter. Kortom: betere omstandigheden zijn niet denkbaar. In Nederland zijn de omstandigheden om schitterend op natuurijs te kunnen schaatsen de laatste weken aanzienlijk verslechterd. Dooi en regen zijn de spelbrekers voor de liefhebbers van het natuurijs. Op ruim 900 kilometer ligt een schitterende zwarte plaat natuurijs.

Schaatsers die de 200 kilometer met succes afleggen, ontvangen het speciale Reschensee-Alternatieve-Elfstedenkruisje met het bijbehorende diploma. Omdat deze Italiaanse Elfstedentochten voor de eerste keer gereden worden, is dit aandenken voor elke schaatser van bijzondere waarde. Want alleen een pionier kan later met trots vertellen over die allereerste uitdaging in Italië. Overigens ontvangen ook de schaatsers die met succes 50, 100 of 150 kilometer rijden, een origineel aandenken in de vorm van een Reschensee-vaantje inclusief het daarbij bijbehorend diploma.

Het zeven kilometer lange meer is direct gelegen aan uitstekende skigebieden met 110 kilometer aan afdalingen in alle categorieën, te bereiken met 30 liften. Daarnaast kent de Reschensee vele andere wintersportmogelijkheden. Langlaufen, rodelen, ijsklimmen, ijszeilen of snowkite. Het is allemaal mogelijk. Bovendien wordt er tijdens het evenement een speciale feesttent neergezet met een doorlopend entertainmentprogramma. Gratis bussen regelen het vervoer rondom het meer.

De Nederlandse organisatie op de Reschensee heeft veel ervaring en kent dus het klappen van de zweep. Het bestuur en veel stafmedewerkers van de stichting speelden jarenlang een vooraanstaande rol bij de organisatie van andere alternatieve Elfstedentochten in Polen, Finland en Oostenrijk. Zij staan garant voor een perfecte uitvoering van de ‘Hollandische Woche' tussen 6 en 12 februari 2011 op de Reschensee.

Inschrijven kan tot en met 31 januari 2011. Kijk op website www.reschensee.nl.
Voor meer informatie is het secretariaat van de stichting Alternatieve Elfstedentocht dagelijks bereikbaar onder nummer 0184-634977.