Schaatspeloton.nl - Nieuws - Klompmaker rijdt parcoursrecord bij Free-skate Toertocht op FlevOnice

Klompmaker rijdt parcoursrecord bij Free-skate Toertocht op FlevOnice

geplaatst zondag 9 januari 2011 om 15:49:11 op Schaatspeloton.nl

André Klompmaker heeft gisteren tijdens de Free-skate Toertocht op FlevOnice zijn eigen parcoursrecord over 200 kilometer verbeterd. De voormalig A-rijder legde de Elfstedenafstand af in 6 uur en 51 minuten. Een verbetering van 13 minuten vergeleken met het voorgaande record. André Wieberdink en Alfred Knikker finishte als tweede en derde. In totaal waren er ruim 300 deelnemers aan de toertocht in Biddinghuizen.

Ondanks de matige weersvoorspellingen stonden er zaterdagmorgen vroeg om 7.00 uur toch een kleine 100 deelnemers aan de start bij de Free-skate Toertocht. Dit aantal zou in de loop van de ochtend nog aangroeien tot ruim 300. Het ijs lag er goed bij en dat zou de hele dag zo blijven dankzij de ijsmeesters van FlevOnice, die alles in het werk stelden om de ijsvloer zo goed mogelijk te houden.

Als gevolg van de hoge temperaturen van 11 graden boven nul en een zuid-westenwind met windkracht  6 a 7 kwam er wel een laagje water op het ijs, maar dat maakte de baan alleen maar sneller. Het tegen de wind in beuken kostte veel kracht en de groepen dunden langzaam maar zeker uit zodat alleen de sterksten over bleven. Toch bleef de sfeer opvallend goed en niemand klaagde over de wind en de regen, die het het er ook niet gemakkelijker op maakte.

De echte liefhebbers hebben genoten van een uitstekend georganiseerde toertocht met een fraaie medaille als aandenken. Slechts een handvol schaatsers wist uiteindelijk de 200 kilometer te volbrengen. De snelste tijd werd neergezet door André Klompmaker, die het parcoursrecord met 13 minuten verbeterde naar 6 uur en 51 minuten.
Een prestatie van formaat van deze voormalige A-rijder, die hiermee uitgebreid door de organisatie werd gecomplimenteerd

André Wieberdink werd 2e en Alfred Knikker legde - moegestreden - beslag op de 3e plaats. Iedereen die de 200 kilometer heeft volbracht ontvangt binnenkort een special aandenken in de vorm van een handgeschilderde tegel, beschikbaar gesteld door Free-skate, sponsor van de 2e Toertocht op FlevOnice van dit seizoen. De volgende Toertocht is op 19 februari. De starttijd is dan om 8.30 uur in plaats van om 7.00 uur.

Wim IJpelaar gevolgd tijdens Free-skate toertocht
Henk Jan Kerkhoff heeft tijdens de Free-skate Toertocht liefhebber pur sang Wim IJpelaar gevolgd. IJpelaar deed zaterdag al voor de achtste maal mee aan een van de toertochten op FlevOnice.