Schaatspeloton.nl - Nieuws - Finse klassementsleiders goed in Seinäjoki

Finse klassementsleiders goed in Seinäjoki

geplaatst zondag 9 december 2007 om 19:38:00 op Schaatspeloton.nl

De tweede etappe van de Finse Maraton Cup is in Seinäjoki gewonnen door Joonatan Pappinen en Anita Hyttinen. Joonatan Pappinen klopte in de sprint om de dagzege klassementsleider Vesa Isoviita die wel zijn leiding verstevigd zag worden. Anita Hyttinen was bij de Dames net als vorige week in Helsinki te sterk voor Anneli Kymäläinen en liep dus weer licht uit.

Bij de Heren ging het aan het eind van 75 ronden lange wedstrijd tussen een drietal rijders. Klassementsleider Vesa Isoviita, Jesse Saikkonen en Joonatan Pappinen die vorig seizoen zevende was in de 100 kilometer wedstrijd in Kuopio mochten om de dagzege gaan strijden. In die sprint was het Joonatan Pappinen die de wedstrijd won. Vesa Isoviita eindigde op de tweede plaats en Jesse Saikkonen moest genoegen nemen met de derde podiumplek. Doordat onder andere de nummer twee en drie van de wedstrijd in Helsinki om verschillende redenen in Seinäjoki geen punten haalde deed Vesa Isoviita goede zaken. In het tussenklassement staat Isoviita nu met acht punten voorsprong op Joonatan Pappinen aan de leiding van de Maraton Cup.

Bij de Dames was de marathon in Seinäjoki een kopie van die in Helsinki. Ook nu was Anita Hyttinen oppermachtig en eindigde Anneli Kymäläinen op de tweede en Soile Kallio op de derde plaats. Hyttinen blijft logischerwijs ook klassementsleidster

De volgende wedstrijd in de Maraton Cup is op zondag 13 januari het Fins Kampioenschap op kunstijs in Helsinki. Daarna zullen naast een korte wedstrijd in Jyväskylä ook de wedstrijden op natuurijs in Tuusula en Kuopio onderdeel uitmaken van de Maraton Cup.

Inschrijving Open Fins Kampioenschappen
Voor de wedstrijd in Tuusula is door de organisatie inmiddels ook de inschrijving geopend. Op 17 februari kan iedereen, ook Nederlanders, zich daar inschrijven voor de Open Finse Kampioenschappen over 100 kilometer en andere wedstrijden van 10 tot 50 kilometer. Inschrijven kan tot 15 februari via lasse.joutsen@hel.fi. Nederlanders kunnen voor meer informatie terecht bij Fred Geers van Nordicskatingcenter.nl.