Schaatspeloton.nl - Nieuws - Arnt Jalvingh Drents Kampioen op kunstijs

Arnt Jalvingh Drents Kampioen op kunstijs

geplaatst woensdag 29 december 2010 om 23:45:38 op Schaatspeloton.nl

Tijdens de natuurijsgeweld werd Eerste Divisierijder Arnt Jalvingh vanavond in Assen Drents Kampioen op kunstijs. Op ijsbaan De Smelt won de 20-jarige Jalvingh de sprint van een kopgroep van tien. Erwin Veenhof (JB Besturingstechniek) en Jorrit van de Kant (SkateLife.nl) behaalde het zilver en brons. Herman Veneman won in Assen de Gewestelijke titelstrijd bij de Masters.

Met de natuurijsklassiekers in Earnewâld en op het Schildmeer was tijdens het Gewestelijke Kampioenschap van Drenthe maar een beperkt deelnemersveld aanwezig. De twee Eerste Divisierijders die aan het vertrek stonden verdeelde op De Smelt ook het goud en zilver. De titel ging naar Arnt Jalvingh, terwijl Erwin Veenhof genoegen moest nemen met het zilver. De regionale rijder Jorrit van de Kant legde beslag op het brons.

Bij de Masters was het Herman Veneman die de titel behaalde. Veneman was als enige Master mee in de kopgroep van de Herenwedstrijd en reed daardoor onbedreigd naar de zege. Peter Visscher en Gerrit de Graaf completeerden het podium.

De Dames hebben dit seizoen in Drenthe geen Gewestelijk Kampioenschap.

Bekijk ook:

Uitslag Masters
Uitslag Heren