Schaatspeloton.nl - Nieuws - DvG-punten NK Kunstijs voor Bergsma en Bekkering

DvG-punten NK Kunstijs voor Bergsma en Bekkering

geplaatst zondag 26 december 2010 om 23:58:31 op Schaatspeloton.nl

De jury van de Dick van Gangelen Trofee heeft tijdens het NK op kunstijs in de personen van Richard van Kempen en Jos Niesten de meeste punten gegeven aan Jorrit Bergsma (BAM-Univé Schaatsteam) en Daniëlle Bekkering (BTN de Haas-Onlineveilingmeester.nl). In het tussenklassement Foske Tamar van der Wal (Van der Wiel) nu naast Mireille Reitsma (MKBasics.nl) aan de leiding, Ralf Zwitser (Wadro) blijft leiden bij de mannen.

Jury: Richard van Kempen en Jos Niesten

Juryrapporten

DAMES:
In het damespeloton was de omschakeling van natuur- naar kunstijs duidelijk merkbaar. Het vereist toch aanpassing in techniek en materiaal en na elke 200 meter een bocht! Er lag een zekere matheid over het peloton en het was of de dames niet echt durfden aan te vallen. Degene die wel wat van wilde maken van dit kampioenschap was voor ons toch duidelijk Daniëlle Bekkering, gevolgd door Elma de Vries, die met de wedstrijd beter gaat rijden. Ook Maria Sterk koos herhaaldelijk de aanval en verdiende punten. Uiteindelijk draaide het toch uit op een massasprint.

HEREN:
Net als de dames moesten ook de mannen in het het eerste deel van hun kampioenschap nog wennen aan het kunstijs. Sommigen stappen zo over van natuur- op kunstijs, maar de meesten hadden er toch moeite mee. Het schaadde de wedstrijd niet, in tegendeel, er werd volop aangevallen. Echter, het belang van de titel brengt ook de nodige ploegentactiek met zich mee, waardoor de ras-aanvallers te gereserveerd reden. Er werd hard gestreden maar tot een echte kopgroep kwam het niet. Jorrit Bergsma was de meest aanvallende rijder. Dat moet ook de concurentie van de BAM-ploeg zich aanrekenen, want wil je hen verslaan dan zul je het die mannen onderweg veel lastiger moeten maken. Kurt Wubben begreep dat maar als eenling kwam hij niet ver.Voor ons een goede tweede in de honorering.

PLOEGEN:
De ploeg van BAM was tijdens dit NK op kunstijs heer en meester en met een fantastische gereden finale bracht het team Arjan Stroetinga in perfecte positie om zijn derde titel binnen te halen. Het tweede grote succes van de ploeg van Jillert Anema in drie dagen. Bij de dames deze keer niet het team van MK Basics, maar was het de ploeg van Cenned , die met de juiste tactiek, Carla Zielman perfect in stelling bracht voor de sprint. Het team, dat de hele wedstrijd hard werkte en bekeken reed, verdiende dan ook de punten voor het ploegenklassement.

Juryuitslag Heren:
1. Jorrit Bergsma (12ptn)
2. Kurt Wubben (6ptn)
3. Jens Zwitser (3ptn)

Podiumuitslag Heren:
1. Arjan Stroetinga (12ptn)
2. Ingmar Berga (6ptn)
3. Christijn Groeneveld (3ptn)

Juryuitslag Dames:
1. Daniëlle Bekkering (12ptn)
2. Elma de Vries (6ptn)
3. Maria Sterk (3ptn)

Podiumuitslag Dames:
1. Carla Zielman (12ptn)
2. Foske Tamar van der Wal (6ptn)
3. Manon Kamminga (3ptn)

Beste Ploeg:
Heren: BAM-Univé Schaatsteam (12ptn)
Dames: CENNED (12ptn)

Bekijk ook:

Arjan Stroetinga behaalt derde Nederlandse titel (26 december 2010)
Carla Zielman Nederlands Kampioene op kunstijs (26 december 2010)