Schaatspeloton.nl - Nieuws - Schaatsen in ijszeker Zweden heeft zeker een meerwaarde

Schaatsen in ijszeker Zweden heeft zeker een meerwaarde

geplaatst vrijdag 24 december 2010 om 17:14:48 op Schaatspeloton.nl

Hoewel in Nederland de temperaturen nu ook steeds lager worden en schaatsen op meerdere plaatsen mogelijk wordt, heeft schaatsen in Zweden zeker een meerwaarde! Er zijn nog tickets beschikbaar op de rechtstreekse vlucht van Schiphol naar Östersund in Zweden op 20 of 27 februari en 6 maart 2011. Tickets of all-in reizen zijn te boeken via Scandjet.nl. IJsburo en Almgrens bieden ook reizen naar Östersund
aan.




Vooral de echte die-hards moeten in Zweden komen schaatsen, waar de temperatuur op dit moment tegen de min 30 loopt. De gevoelstemparatuur (vanwege de ligging achter de Noorse bergen) is echter veel aangenamer en in februari en maart wordt het weer een stuk warmer.

Binnen merk je al helemaal niks van de kou want hotelkamers, restaurants en andere openbare gebouwen zijn overal goed verwarmd. In de restaurants van Östersund is het zeker goed vertoeven, aangezien Östersund verkozen is tot de culinaire stad van Zweden in 2011. Je vindt hier veel restaurants waar je de locale specialiteiten kunt proeven. Maak tijdens je schaatsvakantie gelijk een culinaire reis door de provincies Jämtland en Härjedalen. Dankzij bergen, diepe meren en bossen is dit een van de mooiste regio's van Zweden. Je vindt hier onder meer traditionele kaas, vooral geitekaas, gedroogde worsten, vlees van elanden of rendieren dat gerookt wordt in een sauna. In het nabijgelegen Åre, het grootste skigebied van Scandinavië, zijn net twee toprestaurants geopend door beroemde Zweedse chefkoks.

Naast schaatsen, skiën en andere bijzondere winterse activiteiten, is er in maart onder meer een 4-daags volksfeest op het grote meer. Ook kun je in maart naar de Gregoriemarkt, op de plaats waar Gregoriedag al meer dan 1000 jaar gevierd wordt en waar jaarlijks 50.000 bezoekers uit Zweden en Noorwegen op afkomen.

Een ticket naar Östersund boek je al vanaf 199 euro, een complete schaatsvakantie (vliegticket, transfer & accommodatie) vanaf 399 euro. Boek je reis of arrangement direct via www.scandjet.nl of kijk voor meer informatie en andere reisaanbieders op Visitsweden.com. http://www.visitsweden.com/zweden-ostersund

(Dit is een ingezonden bericht door VisitSweden, een van onze sponsoren. VisitSweden promoot Zweden en via deze site speciaal de wintersportlocatie Östersund. Bezoek www.visitsweden.com voor meer informatie)