Schaatspeloton.nl - Nieuws - Isoviita en Kymäläinen Fins Kampioen

Isoviita en Kymäläinen Fins Kampioen

geplaatst zondag 13 januari 2008 om 18:24:00 op Schaatspeloton.nl

Vesa Isoviita en Anneli Kymäläinen hebben in Helsinki de Finse Kampioenschappen op kunstijs behaald. In de warme, regenachtige en winderige Finse hoofdstad was het tweetal na respectievelijk 75 en 50 ronden het snelst. De nationale titelstrijd was ook de derde etappe in de Finse Maraton Cup. In die competitie blijven Vesa Isoviita en Anita Hyttinen aan de leiding gaan.

Bij de Finse Heren werd de titelstrijd beslist in een sprint van drie aanvallers. In die sprint na 75 ronden was het Vesa Isoviita die de titel kon opeisen. De rijder uit Pori was te snel voor Vesa Isoviita die het zilver kreeg omgehangen en Joonatan Pappinen die goed was voor het brons.
De kampioen bij de Finse vrouwen werd Anneli Kymäläinen die in de finale weg reed bij Anita Hyttinen die het zilver behaalde. Brons was er voor Tiina Karvonen die op enige achterstand als derde over de meet kwam.

In het klassement blijft Vesa Isoviita aan de leiding staan. Met 11 punten voorsprong op Joonatan Pappinen gaat Isoviita nu naar de vierde etappe, en laatste kunstijswedstrijd, in Jyväskylä. Daar zal Anita Hyttinen nog als leidster in het damesklassement aan de wedstrijd kunnen beginnen. Anneli Kymäläinen naderde haar echter wel tot op 2 punten.

Bekijk ook:

Uitslag Dames
Uitslag Heren