Schaatspeloton.nl - Nieuws - Carla Zielman put op Belterwiede uit het verleden

Carla Zielman put op Belterwiede uit het verleden

geplaatst woensdag 22 december 2010 om 15:29:58 op Schaatspeloton.nl

Carla Zielman

Carla Zielman

Carla Zielman (CENNED) zal morgen tijdens het Nederlands Kampioenschap op natuurijs hoe dan ook tot de favorieten behoren. De natuurijskampioene van 2009 toonde gisteren haar vorm door het Fries Kampioenschap te winnen. Zielman is pas sinds dit jaar Friezin. Voorheen was ze namelijk woonachtig in Steenwijkerwold en dus rijdt ze morgen eigenlijk een thuiswedstrijd. En ze heeft parcourskennis, al is het misschien ietwat verouderd.

Op haar website beschrijft Zielman haar ervaringen met de Belterwiede. "Ik weet nog dat ik er toen ik een jaar of 11 was een toertocht heb geschaatst. Samen met een vriendinnetje gingen we een tocht rijden bij Giethoorn, we stapten op bij de Blauwe Hand. Het grootste gedeelte van de tocht  hebben we samen op gereden, maar het laatste stuk wou ik toch graag even wat harder, dus ik was vooruit gereden... de Blauwe Hand per ongeluk voorbij gereden en ik was weer op het meer... De Belterwiede, het leek toen wel of ik vloog, wind mee en ik ging vanzelf. Nu maar hopen dat ik donderdag dat gevoel ook weer heb, dan komt het wel goed."

Over het rijden van een wedstrijd op de Belterwiede heeft Zielman al vaker nagedacht: "'s Zomers fiets ik altijd mijn rondjes daar in de buurt en ik heb er toch stiekem zo tijdens het fietsen wel vaak van gedroomd om hier nog eens een wedstrijd te mogen rijden en nu is het dan zover."

Bekijk ook:

Carla Zielman