Schaatspeloton.nl - Nieuws - Almeralla en Munzel winnen in Lake Placid

Almeralla en Munzel winnen in Lake Placid

geplaatst woensdag 22 december 2010 om 14:11:01 op Schaatspeloton.nl

Het tweede weekend in de Noord-Amerikaanse marathoncompetitie, de MSI Series, is in Lake Placid gedomineerd door de in Canada woonachtige Mexicaan Sergio Almeralla en de Amerikaanse Jacqueline Munzel. Beide wonnen op de voormalige Olympische ijsbaan in het noorden van de staat New York zowel op de zaterdag de 25 kilometer als op de zondag de marathon over 40 kilometer.

Op de zaterdag ging het aan het eind van de strijd over 25 kilometer het in de laatste ronde tussen Sergio Almeralla, vorige week twee maal winnaar bij het seizoenopeningsweekend in Quèbec, en Jim Cornell. In Lake Placid trok Almeralla opnieuw aan het langste eind. Achter Cornell legde Nathan Feinberg beslag op de derde plaats. Jacqueline Munzel was in de staat New York de beste Dame. Munzel hield Caroline Moore en Kathy Feinberg achter zich, waardoor het hele podium gevuld werd met schaatssters uit de Verenigde Staten.

Op de zondag toonde Almeralla zich nog een slagje sterker. Ditmaal won de in het Canadese Ottawa woonachtige Mexicaan met een ronde voorsprong op Jim Cornell. Adrian Loewen legde op deze marathon over 40 kilometer beslag op de derde plaats. Ook bij de Dames was Jacqueline Munzel opnieuw het sterkst. Op het podium kreeg ze nu echter gezelschap van Kathy Feinberg en Kathie Zapotocki.