Schaatspeloton.nl - Nieuws - Bergsma en Zielman natuurijskampioenen Friesland

Bergsma en Zielman natuurijskampioenen Friesland

geplaatst dinsdag 21 december 2010 om 15:42:56 op Schaatspeloton.nl

Jorrit Bergsma (BAM-Univé Schaatsteam) bejubelt het winnen van het Friese Kampioenschap op natuurijs. Achter hem finisht ploeggenoot Bob de Vries op de derde plaats.

Jorrit Bergsma (BAM-Univé Schaatsteam) bejubelt het winnen van het Friese Kampioenschap op natuurijs. Achter hem finisht ploeggenoot Bob de Vries op de derde plaats. (bron: Sportfoto.nl)

Jorrit Bergsma (BAM-Univé Schaatsteam) en Carla Zielman (CENNED) hebben op het IJsselmeer nabij Hindeloopen de Friese Kampioenschappen marathonschaatsen op natuurijs gewonnen. Bergsma was het snelste van een driemanskopgroep en verwees de broers Bart (Team Windkr88) en Bob de Vries (BAM-Univé Schaatsteam) naar het zilver en brons. Sjouke Hellinga behaalde de titel bij de Masters.

Weinig gewesten kunnen zeggen dat ze op hun gewestelijke titelstrijd de twee nationale kampioenen op het (natuur)ijs hebben staan. Friesland wel. Op het IJsselmeer ten hoogte van Hindeloopen, Hylpen in het Fries, kwamen zowel Jorrit Bergsma (BAM-Univé Schaatsteam) als Maria Sterk (Haicobouma.nl) in actie. Bergsma kon na afloop van het kampioenschap zich ook Fries Kampioen noemen. Hij moest daarvoor de gebroeders Bart (Team Windkr88) en Bob de Vries (BAM-Univé Schaatsteam) met wie hij gedrieën de kopgroep vormde kloppen. Bart de Vries pakte achter Bergsma het zilver, Bob de Vries ging dit maal met het brons naar huis.

Bij de Dames was de regerend Nederlands Kampioen niet gegund om de Friese titel te behalen. Die eer ging naar de Nederlandse natuurijskampioene van 2009, Carla Zielman (CENNED). Zielman verwees Maria Sterk in de eindsprint naar het zilver, Margo van de Merwe (Stouwdamsport) completeerde het podium. Bij de Masters werd Sjouke Hellinga Fries Kampioen.