Schaatspeloton.nl - Nieuws - Regiocompetities in volle gang

Regiocompetities in volle gang

geplaatst maandag 20 december 2010 om 22:59:06 op Schaatspeloton.nl

Alle drie de regiocompetities beleefde afgelopen weekend een nieuwe wedstrijd in de strijd om de uiteindelijke titel. Zondagavond wonnen Mark Hobma (C Divisie), Hilde-Marije Dijkstra (Dames) en Rudi Groenendal (Masters) in de Noord-Oost Competitie. Een dag eerder waren Mark Ooijevaar (C Divisie), Kelly Schouten (Dames) en Stan Nelissen (Masters) goed voor de zeges in het 6-Banentoernooi. En op de vrijdag beleefde de kleinere Regiocompetitie Zuid haar achtste wedstrijd.

Op de zaterdag waren in Hoorn de achtste wedstrijden in het 6-Banentoernooi van de gewesten Noord-Holland/Utrecht en Zuid-Holland. In de C Divisie ging de zege naar langebaanschaatser Mark Ooijevaar. Ooijevaar zag zich op het dagpodium geflankeerd door Christiaan van den Berg en hernieuwd klassementsleider Erik-Jan Spijkerman. Bij de Dames was het Kelly Schouten die voor de derde maal dit seizoen een marathon in het 6-Banentoernooi won. Schouten hield klassementsleidster Lisa van der Geest en Kristine Wijdenes achter zich. Van der Geest bleef ondanks haar tweede plaats aan de leiding in het klassement. Datzelfde mag gezegd worden van Arjan Bakker bij de Masters, al was het voor hem met een zesde plaats op het randje. Terwijl met Stan Nelissen en Auke Broex twee schaatsers uit Ouderkerk aan de Amstel met een ronden voorsprong om de dagzege mochten strijden won John van Dijk de pelotonsprint en kwam zo tot op één punt van Bakker.

Ook in Enschede waar de zesde wedstrijd in de Noord-Oost Competitie van Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel werd verreden waren geen machtsovernames in het klassement te bespeuren. De zege in de C Divisie ging op IJsbaan Twente naar Mark Hobma (Schaatsteam Bolsward) voor Stefan Visscher en klassementsleider Arjan Elferink. Bij de Dames was het Hilde-Marije Dijkstra die de zege behaalde voor Lisette Hoekstra (Liv voeding en leefstijladvies) en Kimberly van den Berg (Haak BV). Klassementsleidster Sharon Hendriks finishte als vijfde maar behield haar leiding in het klassement ruim. Bij de Masters verstevigde klassementsleider Rudi Groenendal zijn leiding alleen maar door de sprint van kopgroep van drie met twee ronden voorsprong op het peloton te winnen. Albert Bakker en Harry Schut completeerde het podium.

De winnaars van de wedstrijden in de Regiocompetitie Zuid waren na afloop ook de leiders in het klassement van de kleine regiocompetitie van het gewest Noord-Brabant/Limburg/Zeeland. In het geval Antwan Tolhoek en Arnold Stam bij respectievelijk de C-rijders en Masters was dit ook voorafgaande aan de wedstrijd in Breda al het geval. Ilona Grandia profiteerde bij de Dames volledig van de afwezigheid van klassementsleidster Tessa Steenkamp en nam door haar zege de leiding in het klassement.

Bekijk ook:

6-Banentoernooi: Uitslag Masters
6-Banentoernooi: Uitslag Dames
6-Banentoernooi: Uitslag C Divisie
Noord-Oost Competitie: Uitslag Masters
Noord-Oost Competitie: Uitslag Dames
Noord-Oost Competitie: Uitslag C Divisie
Regiocompetitie Zuid: Uitslag Masters
Regiocompetitie Zuid: Uitslag C Divisie
Regiocompetitie Zuid: Uitslag Dames