Schaatspeloton.nl - Nieuws - Bart de Vries en Sandra ‘t Hart winnen in Biddinghuizen

Bart de Vries en Sandra ‘t Hart winnen in Biddinghuizen

geplaatst woensdag 15 december 2010 om 17:46:27 op Schaatspeloton.nl

Sandra 't Hart (MKBasics.nl) komt knielend als winnares over de streep bij de eerste Super Prestigemarathon. <b></i>(Klik op de foto voor meer foto's van de KPN Super Prestige 1)</i>

Sandra 't Hart (MKBasics.nl) komt knielend als winnares over de streep bij de eerste Super Prestigemarathon. (Klik op de foto voor meer foto's van de KPN Super Prestige 1) (bron: Schaatspeloton.nl)

De eerste wedstrijden op het bijna-natuurijs van FlevOnice zijn gewonnen door Bart de Vries (Team Windkr88) en Sandra ’t Hart (MKBascis.nl). De Vries was het snelste van een kopgroep van vier en klopte daarbij Christijn Groeneveld (AMI Kappers) en Rob Bussers (Equipe Renault Eco2). ’t Hart ontsnapte in de voorlaatste van elf ronden solo uit een kopgroep van favorieten en reed onbedreigd naar de zege.

De Dameswedstrijd begon met een duoaanval van Mireille Reitsma (MKBascis.nl) en Andrea Sikkema (Van der Wiel). Enkele ronden bleef het tweetal de wedstrijd rijden en nadat ze terug waren gepakt ontstond een kopgroep der favorieten waarin de sterkste schaatssters vertegenwoordigd waren. Het was uit deze groep dat Sandra 't Hart (MKBascis.nl) in de voorlaatste ronde haar soloaanval plaatste om vervolgens niet meer te worden teruggepakt. 't Hart had op het laatste rechte stuk met recht zoveel vertrouwen op de zege dat ze al knielend als winnares over de streep kwam. Achter 't Hart won Carla Zielman (CENNED) de sprint van de achtervolgende groep door Mariska Huisman (Viks Parket) te kloppen. Zielman behield de Oranje leiderstrui.

In de Top Divisie kwam een aanvallende wedstrijd op het ijs. Verschillende groepjes hadden enige tijd een aanzienlijke voorsprong. Maar uiteindelijk was het een kopgroep van vier die in de finale ontstond uit een eerdere grotere kopgroep die om de dagzege mochten gaan sprinten. Het kwartet bleef in de finale weg en op de streep was het Bart de Vries (Team Windkr88) die met een luide schreeuw de door hem zo gewenste FlevOnicezege mocht begroeten. Achter De Vries waren Christijn Groeneveld (AMI Kappers) en Rob Busser (Equipe Renault Eco2) goed voor de tweede en derde plaats. Lars Hoogenboom (Team Husqvarna) eindigde net naast het podium. Klassementsleider Karlo Timmerman (SOS Kinderdorpen) finishte op 1.41 minuut als tweede van het peloton als veertiende en behield de Oranje leiderstrui. Bart de Vries mocht naast zijn Witte Jongerentrui ook de Groene leiderstrui voor FlevOnice Super Prestige aantrekken.

Met het donker al ingevallen en dus onder kunstlicht ging de Eerste Divisie als sluitstuk van de eerste middag FlevOnice van start. Het werd een wedstrijd waarin zich toch iets wat andere namen de neus aan het venster duwde. Zo was in Biddinghuizen bijvoorbeeld klassementleider Simon Schouten afwezig en ook de Belgische schaatsers die de afgelopen weken opvallend voorin meereden waren niet afgereisd naar Flevoland. Het was uiteindelijk een kopgroep van zes rijders die de zege mocht betwisten. Hiervan toonde Niels Mesu (Adviesburo Harry de Wolff) zich het snelst. Mesu liet in de sprint Luis Veen (Payroll Group) en Stephan Wielinga (BHP Power-play) net achter zich. Simon Schouten behield ondanks zijn afwezigheid zijn leiderstruien.

Bekijk ook:

Uitslag Heren Eerste Divisie
Uitslag Dames
Uitslag Heren Top Divisie