Schaatspeloton.nl - Nieuws - Opnieuw Mexicaanse zeges openingsweekend Noord-Amerikaanse marathonseizoen

Opnieuw Mexicaanse zeges openingsweekend Noord-Amerikaanse marathonseizoen

geplaatst dinsdag 14 december 2010 om 22:13:11 op Schaatspeloton.nl

Net zoals verleden jaar heeft de Mexicaanse marathonschaatser Sergio Almeralla de eerste twee wedstrijd in de Noord-Amerikaanse marathoncompetitie gewonnen. In Québec won Almeralla zowel de zaterdagwedstrijd over 25 kilometer als de zondagwedstrijd over 1 uur. Bij de Dames gingen de Canadezen Kim Lambert-Gosselin en Anika Bédard als winnaressen naar huis. Almeralla en Bédard zijn de eerste leiders in de MSI Series.

Traditioneel begint het Noord-Amerikaanse marathonschaatsseizoen in Québec-Stad. Ook dit jaar ging een beperkt peloton met vooral Canadese en Amerikaanse schaatsers. Op de zaterdag stond een race over 25 kilometer op het programma. Hierin trok de Mexicaan Sergio Almeralla net zoals verleden jaar aan het langste eind. In de laatste ronde troefte Almeralla de Amerikaan Jim Cornell af, een andere Amerikaan Nathan Feinberg legde beslag op de derde plaats. De Canadese Kim Lambert-Gosselin kwam het beste mee in het Herenpeloton en pakte de zege bij de Dames. Anika Bédard en Geneviève Provencher finishte als tweede en derde in de damesrace.

Op de zondag zou normaal gesproken een race over 40 kilometer op het programma hebben gestaan. Vanwege weersomstandigheden werd afgeweken van dit plan en kwam er een wedstrijd over één uur in de plaats. Net zoals op zaterdag was het Sergio Almeralla die het beste presteerde. In 1 uur legde Almeralla 79 ronden af, net zoals de nummer twee Jim Cornell. Met de derde plaats van Nathan Feinberg was het podium bij de Heren identiek aan die van zaterdag. Bij de Dames was dit niet het geval. Hier schoof Anika Bédard dankzij de afwezigheid van Kim Lambert-Gosselin een plaatsje op en behaalde zo de zege voor de Amerikaanse Kathy Feinberg en de Canadese Catherine Kwiecien.

Bekijk ook:

Uitslag Dames 1 uur
Uitslag Heren 1 uur
Uitslag Dames 25km
Uitslag Heren 25km