Schaatspeloton.nl - Nieuws - Teake de Boer en Hilde-Marije Dijkstra winnen in Noord-Oost Competitie

Teake de Boer en Hilde-Marije Dijkstra winnen in Noord-Oost Competitie

geplaatst maandag 13 december 2010 om 14:29:36 op Schaatspeloton.nl

De vijfde wedstrijd in de regionale Noord-Oost Competitie is gisteravond in Assen gewonnen door Teake de Boer (C Divisie), Hilde-Marije Dijkstra (Dames) en Harry Schut (Masters). De Boer was na 60 ronden op De Smelt het snelst van een kopgroep van zes man. Zaterdag waren Antwan Tolhoek, Tessa Steenkamp en Aart van Dalen in Eindhoven het snelst in de zevende Regiocompetitie Zuidwedstrijd.

In Assen was het dus een zesmanskopgroep die een ronde voorsprong pakte op het peloton. Met bij het zestal geen toppers uit het klassement aanwezig ging het voorin enkel om de dagzege. Hierin was het Teake de Boer die de zege behaalde. De Boer hield Ruben Wieberink en Stefan Visscher achter zich. Klassementsleider Arjan Elferink finishte als achtste maar zag zijn leidende positie niet bedreigt. Bij de Dames waren het voormalige landelijke rijdsters die de eerste twee plekken bezette. Hilde-Marije Dijkstra ging er met de zege vandoor, Kimberly van den Berg legde beslag op de tweede plek. De pas 18-jarige Froukje Wiersma completeerde het podium door klassementsleidster Sharon Hendriks van het podium te houden. Hendriks behoudt wel de leiding. Bij de Masters verliet Harry Schut De Smelt als winnaar. Schut was na 50 ronden sneller dan Jacob Drenth en Rudi Groenendal die de leiding het klassement verstevigde.

Een dag eerder en vele kilometers zuidelijker was in Eindhoven de zevende wedstrijd in de Regiocompetitie Zuid. Hier gingen Antwan Tolhoek in de C Divisie, Tessa Steenkamp in een zeer matig bezette Damesklasse en Aart van Dalen bij de Masters als winnaars van het ijs.

Bekijk ook:

Regiocompetitie Zuid: Uitslag Masters
Regiocompetitie Zuid: Uitslag Dames
Regiocompetitie Zuid: Uitslag C Divisie
Noord-Oost Competitie: Uitslag Masters
Noord-Oost Competitie: Uitslag Dames
Noord-Oost Competitie: Uitslag C Divisie