Schaatspeloton.nl - Nieuws - Dick van Gangelenpunten Breda voor Berga en 't Hart

Dick van Gangelenpunten Breda voor Berga en 't Hart

geplaatst zondag 12 december 2010 om 23:30:04 op Schaatspeloton.nl

Ingmar Berga (AMI Kappers) en Sandra 't Hart (MKBasics.nl) hebben Breda gisteravond verlaten met de maximale vijf jurypunten voor de Dick van Gangelen Trofee. De juryleden Arnold Stam en Pieter Millenaar wees dit tweetal aan als de rijders van de dag. Voor Berga betekende dit dat hij, samen met de vijf dagoverwinningpunten, met de maximale tien punten Breda verliet en nu aan de leiding gaat in het tussenklassement.

Jury: Arnold Stam en Pieter Millenaar

Juryrapporten

HEREN:

Met afstand was Ingmar Berga in Breda voor de DVG-juryleden de man van de wedstrijd. Fraai was het hoe hij zich na (alweer) een valpartij zo'n twintig ronden voor het einde van de koers, herstelde en zich terug vocht naar de kop van de wedstrijd. Daar was de beslissende demarrage in gang gezet door Rob Busser en Kurt Wubben, die het podium weliswaar niet zouden halen, maar wel de punten verdienden voor de Dick van Gangelen Trofee. Daarbij reed Busser toch net iets sterker en aanvallender dan Kurt Wubben, die in zijn laatste jaar opnieuw een prachtige wedstrijd reed.

DAMES:
Hoewel ook zij het podium niet haalden, waren Sandra 't Hart en Maria Sterk veruit de besten in Breda. Sandra 't Hart, al weken in een geweldige vorm en altijd gretig en aanvallend rijdend, viel ook nu weer keer op keer aan en was bij nagenoeg alle ontsnappingen betrokken. Dat gold ook voor Maria Sterk, die de laatste weken heel nadrukkelijk haar stempel\ op de wedstrijden drukt. In de ogen van de jury deden Sandra en Maria in vechtlust en aanvalsdrift weinig voor elkaar onder, maar de eerste keus ging toch uit naar 't Hart. Anniek ter Haar was een goede derde.

PLOEGEN:
De ‘vrijbuiters' van Groenehartsport.nl knalden er ook in Breda weer ongecompliceerd in en met name door het sterke rijden van Kurt Wubben en Joost Juffermans verdienden zij als ploeg van de dag te worden verkozen. Boven de mannen van AMI Kappers, die ook zeer goed reden, maar de eer toch net aan de aanvallers uit het Groene Hart moesten laten. Bij de dames blijft het team van MK Basics toch de ploeg, die met kop en schouders boven de rest uitsteekt. Rijdsters als Sandra ´t Hart, Mireille Reitsma en zeker ook Erna Last-Kijk in de Vegte maken er vrijwel elke wedstrijd wqeer een spektakel van.

Juryuitslag Heren:
1. Ingmar Berga (5ptn)
2. Rob Busser (3ptn)
3. Kurt Wubben (1pnt)

Podiumuitslag Heren:
1. Ingmar Berga (5ptn)
2. Crispijn Ariëns (3ptn)
3. Douwe de Vries (1pnt)

Juryuitslag Dames:
1. Sandra 't Hart (5ptn)
2. Maria Sterk (3ptn)
3. Anniek ter Haar (1pnt)

Podiumuitslag Dames:
1. Carla Zielman (5ptn)
2. Foske Tamar van der Wal (3ptn)
3. Mariska Huisman (1pnt)

Beste Ploeg:
Heren: Groenehartsport.nl (5ptn)
Dames: MKBasics.nl (5ptn)