Schaatspeloton.nl - Nieuws - Ambitieuze Mijnten en Wessels sponsoren Utrechtse baanselectie

Ambitieuze Mijnten en Wessels sponsoren Utrechtse baanselectie

geplaatst zondag 12 december 2010 om 22:50:12 op Schaatspeloton.nl

De in het nieuw gestoken Utrechtse baanselectie presenteert zich.

De in het nieuw gestoken Utrechtse baanselectie presenteert zich.

De marathonbaanselectie van Utrecht heeft in Mijnten schaats- en skeelerspecialist uit Hoevelaken en bouwbedrijf Wessels uit Zeist sponsoring gevonden. De twee sponsoren zullen de komende drie jaar de kleding verzorgen van de selectie in Utrecht. Daarnaast nodigen ze vier talentvolle Utrechtse rijders uit om deel te nemen aan de Talent Trophy op de Weissensee. Daarnaast zal de baancompetitie worden omgedoopt tot de Mijnten/Wessels marathoncompetitie.

Afgelopen week is de kleding uitgereikt door Martin Mijnten, eigenaar van Mijnten schaats- en skeelerspecialist, en hierbij heeft hij tevens het uiteindelijke doel van de sponsoring toegelicht. Het eerste doel is om meer mensen te interesseren voor de marathonsport en daarvoor hebben de sponsors hun naam verbonden aan de marathoncompetitie. De sponsors zullen regelmatig prijzen beschikbaar stellen voor alle deelnemers. Het tweede doel is om uiteindelijk weer een volledig uit Utrechters bestaand marathonteam te krijgen in de Eerste divisie of nog mooier in de Top Divisie. "Hoe mooi kan het zijn om dan nu al die C rijders te sponsoren die het over enkele jaren moeten gaan doen." aldus Martin Mijnten.

De rijders van de baanselectie zijn blij met de toegezegde steun. In Utrecht is de spoeling met goede marathonrijders namelijk erg dun. "We hebben dan wel een natuurijscrack als Peter van de Pol en ook rijders als Timo Verkaaik, Jolanda Spruit, Willemiek Kamper en Cindy Vergeer doen allen goed mee. Maar daarachter gaapt een groot gat met alleen Antoine de Schipper die actief is in de 1e divisie." ligt trainer Arnold Gaasenbeek, zelf oud Top Divisierijder toe. "We hebben nu een jonge groep, de jongste is 15 jaar, waarmee je gewoon niet teveel moet forceren. Het gaat zoals het gaat en de toppertjes melden zich vanzelf het is daarom super om te zien dat Mijnten en Wessels het geheel completer maken" aldus de trainer van de baanselectie.

Bekijk ook:

Mijnten/Wessels Baanselectie Utrecht