Schaatspeloton.nl - Nieuws - Mark Ooijevaar en Kelly Schouten winnen in 6-Banentoernooi

Mark Ooijevaar en Kelly Schouten winnen in 6-Banentoernooi

geplaatst donderdag 9 december 2010 om 14:37:44 op Schaatspeloton.nl

De zevende wedstrijd in het regionale 6-Banentoernooi is woensdagavond in Amsterdam gewonnen door Mark Ooijevaar en Kelly Schouten. Ooijevaar slaagde er in solo een ronde voorsprong te pakken, Schouten klopte in de massasprint klassementsleidster Lisa van der Geest. Bij de Masters won Robert Gaasenbeek na een herstart de wedstrijd nadat deze in de finale geneutraliseerd was vanwege een valpartij.

Langebaanschaatser Mark Ooijevaar kon in de C Divisie op de hoofdstedelijke ijsbaan onbedreigd naar de zege rijden nadat hij als enige een ronde voorsprong op het peloton had gepakt. In alle gemak kon hij solo op de baan dus de zege vieren. Hij deed dit nadat Christiaan van den Berg de sprint van een achtervolgende groep van vijf schaatsers had gewonnen en zo tweede was geworden. Tom Schuit legde beslag op de derde plaats. Erik-Jan Spijkerman die de sprint van het peloton won en zo als zevende eindigde behield de leiding in het klassement.

Bij de Dames was het Kelly Schouten die haar tweede zege van het seizoen behaalde. De 15-jarige Schouten staat met twee deelnames ook direct op een honderd procent score. Klassementsleidster Lisa van der Geest moest op de Jaap Edenbaan genoegen nemen met de tweede plaats, Linda Bouwens finishte als derde. Bij de Masters moest de wedstrijd in de finale vanwege een valpartij worden stilgelegd. Na een herstart, waarbij het rondebord teruggezet werd naar 10 ronden, was het Robert Gaasenbeek die de wedstrijd won. John van Dijk en Sjaak Botman finishte op de tweede en derde plaats. Arjan Bakker die als vierde eindigde blijft aan de leiding in het klassement.

Bekijk ook:

Uitslag Masters
Uitslag Dames
Uitslag C Divisie