Schaatspeloton.nl - Nieuws - Kai Reus voegt zich bij Team Wadro

Kai Reus voegt zich bij Team Wadro

geplaatst maandag 6 december 2010 om 21:49:44 op Schaatspeloton.nl

Het Top Divisieteam van Wadro krijgt in de persoon van Kai Reus gezelschap van een zesde rijder.

Het Top Divisieteam van Wadro krijgt in de persoon van Kai Reus gezelschap van een zesde rijder. (bron: Timsimaging.nl)

Het Top Divisieteam van Wadro krijgt in de persoon van Kai Reus gezelschap van een zesde rijder. De tot voorheen profwielrenner Reus trainde, na zijn besluit om te stoppen met wielrennen, sinds enkele weken mee bij het team van ploegleider/coach Henk Angenent. Voorafgaand aan het seizoen maakte de 25-jarige Reus al bekend zijn lol te willen zoeken in het, toen nog naar verwachting regionale, marathonschaatsen.

Reus is niet helemaal nieuw met marathonschaatsen. In 2003 werd Reus derde in het eindklassement van de regionale marathonschaatscompetitie het 4-Banentoernooi in Noord-Holland/Utrecht. Na zijn wielerwereldtitel bij de Junioren maakte de Noord-Hollander de keuze voor het wielrennen boven het marathonschaatsen. Reus heeft nu zijn wielercarrière voorlopig op een laag pitje gezet, om rust te creëeren in zijn hoofd. Kai Reus kwam drie jaar geleden zwaar ten val in een trainingsrit in Frankrijk. Hij lag een tijdlang in coma, maar pakte daarna de draad weer op. De tegenslag bleef hem achtervolgen; vorig seizoen werd bij hem de ziekte van Pfeiffer geconstateerd.

Overigens is het nog maar de vraag of we Kai Reus ook dit jaar in de Top Divisie zullen kunnen zien rijden. Reglementair moeten rijders met Top Divisieambities die nog nooit actief zijn geweest in de Top- en/of Eerste Divisie een langebaantijd van minimaal 1.55.00 op de 1500 of 6.55.00 op de 5000 meter hebben gereden. Tijden die Kai Reus logischerwijs nog nooit op de klokken heeft gezet. In het verleden moest vanwege deze regel bijvoorbeeld Kai Bloetjes (Equipe Renaul Eco2) eerst een jaar in de Eerste Divisie vertoeven voor hij toegelaten werd tot de Top Divisie. Mogelijk wacht Kai Reus dezelfde route als zijn naamgenoot.

Bekijk ook:

Wielrenner Kai Reus keert terug naar marathonschaatsen (12 oktober 2010)