Schaatspeloton.nl - Nieuws - Schaatspeloton.nl-nieuws nu in eerste Android Schaatsnieuws App

Schaatspeloton.nl-nieuws nu in eerste Android Schaatsnieuws App

geplaatst zondag 5 december 2010 om 23:36:02 op Schaatspeloton.nl

In de Schaatsnieuws App kan je in verschillende schermen onder andere het laatste schaatsnieuws (links) en de actuele natuurijslocaties (rechts) bekijken.

In de Schaatsnieuws App kan je in verschillende schermen onder andere het laatste schaatsnieuws (links) en de actuele natuurijslocaties (rechts) bekijken.

Vanaf vandaag kunnen gebruikers van de Schaatsnieuws applicatie op Android-telefoons ook het laatste nieuws van Schaatspeloton.nl bekijken. Ontwikkelaar Jethro Borsje heeft ons toegevoegd aan de nieuwsbronnen. De Schaatsnieuws App is de eerste schaats-App voor Android en bevat naast nieuws ook de bekende schaatskaart waarop berijdbare natuurijslocaties staan vermeld. De App is voor 0,99 euro beschikbaar in de Android Market.

De ontwikkelaar van het programma beschrijft de App zelf als volgt:

Het idee
Ik kwam op het idee van Schaatsnieuws toen ik als fervent schaatser tijdens de winter van vorig jaar steeds druk bezig was om op te hoogte te blijven van al het nieuws omtrent schaatsen op natuurijs. Meerdere keren per dag bezocht ik verschillende websites om te zien waar er op natuurijs werd geschaatst en of er al toertochten werden georganiseerd. Sinds kort heb ik een Android telefoon en het lijkt me handig om via mijn telefoon automatisch op de hoogte te worden gehouden, daarom heb ik de Schaatsnieuws applicatie ontwikkeld.

Nieuws
De Schaatsnieuws applicatie volgt automatisch een aantal websites en blogs zoals die van de KNSB en NOS Sport en nu dus ook Schaatspeloton.nl. Als deze websites iets nieuws te melden hebben dan krijg je hier automatisch bericht van. Als de KNSB bijvoorbeeld een toertocht op natuurijs aankondigt krijg je hiervan een notificatie op je telefoon. Vervolgens kun je vanuit Schaatsnieuws doorklikken om het hele nieuwsbericht te lezen.

Delen
Als er een bericht voorbij komt dat je graag met je vrienden wilt delen dan kan dat. Door wat langer op het bericht te klikken opent zich een menu waarin je voor de optie "delen" kunt kiezen. Vervolgens kun je dan kiezen op welke manier je het bericht wilt delen, bijvoorbeeld via gmail, sms, Google Buzz, Facebook, Hyves, etc.

Schaatskaart
De schaatskaart van Erik Ekkel is voor mij ieder jaar weer een waardevolle bron van informatie, daarom heb ik de schaatskaart in de Schaatsnieuws applicatie geïntegreerd. Je kunt nu vanuit Schaatsnieuws direct zien waar je in de buurt op natuurijs kunt schaatsen. Via 1 druk op de knop kun je er zelfs met je toestel heen navigeren!
Daarnaast komen de locaties die worden toegevoegd aan de schaatskaart als nieuw bericht in Schaatsnieuws te staan en krijg je er notificaties van. Zo weet je het direct als er bij jou in de buurt op natuurijs geschaatst kan worden. Helaas is het door beperkte technische mogelijkheden niet mogelijk om de kleuren van de iconen zoals gebruikt bij de schaatskaart over te nemen in de applicatie, daarom is er voor gekozen om alle iconen oranje te maken (de kleur van de Schaatsnieuws applicatie).

Toekomstige functionaliteit
In de volgende versie van Schaatsnieuws zal een widget worden toegevoegd waardoor je op het "home screen" van je toestel direct het laatste schaatsnieuws kunt zien.

Bekijk ook:

Android Market: Schaatsnieuws
JBorsje.nl over Schaatsnieuws