Schaatspeloton.nl - Nieuws - Timmerman en Zielman winnen op kunstijs Enschede

Timmerman en Zielman winnen op kunstijs Enschede

geplaatst zaterdag 4 december 2010 om 21:14:36 op Schaatspeloton.nl

Karlo Timmerman (SOS Kinderdorpen) en Carla Zielman (CENNED) hebben vanavond op het kunstijs van IJsbaan Twente de zevende wedstrijd in de KPN Marathon Cup gewonnen. Beide rijders verlieten Enschede ook als leider in de KPN Marathon Cup. Voor Timmerman betekende dit de derde zege op rij nadat hij gister- en eergisteravond op het natuurijs van respectievelijke Veenoord en Haaksbergen al had gewonnen.

Timmerman profiteert optimaal
Klassementsleider Karlo Timmerman (SOS Kinderdorpen) heeft in Enschede optimaal geprofiteerd de afwezigheid van zijn belangrijkste klassementsconcurrenten. Terwijl Rob Hadders (Equipe Renault), Jorrit Bergsma en Arjan Stroetinga (BAM-Univé Schaatsteam) in de zon aan hun conditie werkten kon Timmerman op IJsbaan Twente een hoop extra punten op zijn conto bijschrijven. Zes maal maar liefst behaalde hij in de tussensprints de maximale 4 punten en ook in de belangrijkste sprint was de man in het Oranje het snelst. Die eindsprint moest na 125 ronden uitmaken wie van een kopgroep van 17 rijders met een ronde voorsprong zich de winnaar van de zevende KPN Marathon Cupwedstrijd mocht noemen. Hierin verwees Timmerman Ingmar Berga en Christijn Groeneveld (beiden AMI Kappers) naar plek twee en drie en behaalde zo zijn derde zege in drie dagen. In het klassement staat de Groninger nu met een voorsprong 57 punten op Rob Hadders aan de leiding. Bart de Vries (Team Windk88) die als zesde eindigde bleef in het bezit van de Witte Trui.

Dubbelslag Carla Zielman
Bij de Dames kon Carla Zielman (CENNED) als winnares het strijdtoneel verlaten. De Steenwijkerwoldse was niet alleen naar 60 ronden de snelste in de massasprint ze deed ook in de tussensprints zeer goede zaken. In de eindsprint verwees Zielman Maria Sterk (Haicobouma.nl) naar de tweede en Foske Tamar van der Wal (Van der Wiel) naar de derde plaats. Van der Wal verloor hierdoor de leiding in het tussenklassement aan Carla Zielman die nu vijf punten voor staat op Van der Wal.

Belgische machtsgreep in Eerste Divisie
In de Eerste Divisie grepen vandaag de Belgen de macht. Toen de uitslag werd opgemaakt vonden zij zich terug op plek één, twee en zeven. De strijd werd na een snelle 100 rondenwedstrijd (53 minuten en 16 seconden) beslist in een sprint van een kopgroep van zes die een ronde voorsprong had gepakt. Hierin was het de Belg Wannes van Praet (De Veste schaatsenskeelershop.nl) die de eerste buitenlandse marathonzege van het seizoen behaalde door zijn landgenoot Ferre Spruijt en Nederlander Luis Veen (Payroll Group) naar de overige podiumplekken te verwijzen. Simon Schouten (Volvo Ton van Kuyk) bleef in het bezit van zowel de Oranje als de Witte Trui.

Bekijk ook:

Uitslag Top Divisie
Uitslag Dames
Uitslag Eerste Divisie