Schaatspeloton.nl - Nieuws - Karlo Timmerman neemt ook leiding in Dick van Gangelen Trofee

Karlo Timmerman neemt ook leiding in Dick van Gangelen Trofee

geplaatst zaterdag 4 december 2010 om 11:15:15 op Schaatspeloton.nl

Na de derde wedstrijd op natuurijs gisteravond in Haaksbergen staat Karlo Timmerman (SOS Kinderdorpen) aan de leiding van het tussenklassement van de Dick van Gangelen Trofee. Timmerman stak door de 5 overwinningspunten Arjan Stroetinga (BAM-Univé Schaatsteam) voorbij. De jurypunten, uitgedeeld door Henk Portengen, gingen in Haaksbergen naar Kurt Wubben (Groenehartsport.nl) en Mireille Reitsma (MKBasics.nl). Foske Tamar van der Wal (Van der Wiel) blijft leiden bij de Dames.

Jury: Henk Portengen (gast-jurylid) 

Juryrapporten

HEREN:

Uiteindelijk draaide ook bij de mannen de wedstrijd op het natuurijs van Haaksbergen weer uit op een massasprint, maar daar aan vooraf ging een enerverende koers op mooi ijs en in een hoog tempo. De ‘vrijbuiters'van Groenehartsport.nl stalen de show met voortdurend aanvallen en pogingen uit de greep van het peloton te raken. Vooral Kurt Wubben en Sandor Stuut probeerden keer op keer weg te komen. Ieder apart, maar soms ook samen. Ze zorgden voor veel spektakel maar het bracht hen uiteindelijk toch niet op het podium. Die plaatsen waren opnieuw gereserveerd voor de spinters. Voor Wubben en Stuut waren er wel de punten voor de DVG-Trofee.

DAMES:
In de derde en voorlopig laatste wedstrijd van de Natuurijs-vierdaagse waren het in Haaksbergen ook uitgesproken de specialisten van het natuurijs die in de aanval gingen en probeerden de koers open te breken. Voorop in die strijd ging Mireille Reitsma, die vele pogingen deed een ontsnapping te forceren. Ook Anniek ter Haar liet zich voor het eerst dit seizoen weer eens van haar sterkste kant zien en ook Marleen Elstgeest maakte weer eens duidelijk hoe zij in staat is af te zien als de omstandigheden zwaarder worden. Ze reed lang vooruit en deed een moedige poging weg te blijven. In deze volgorde verdienden zij de punten voor de Dick van Gangelen Trofee.

PLOEGEN:
Opnieuw waren het de dames van MK Basics, die ook op het natuurijs van Hardenberg de koers volledig naar hun hand zetten. Toen het Mireille Reitsma en Sandra 't Hart niet lukte een beslissende ontsnapping te forceren, werd de kaart Wieteke Cramer gespeeld, die vervolgens in de massasprint de wedstrijd bekwaam besliste. Bij de mannen was het fris van de lever aanvallende team van Groenehartsport.nl de ploeg van de dag., met name door toedoen van Kurt Wubben en Sandor Stuut, maar ook de nooit verzakende Jaap Smit reed een sterke wedstrijd.

Juryuitslag Heren:
1. Kurt Wubben (5ptn)
2. Sandor Stuut (3ptn)
3. Douwe Bierma (1pnt)

Podiumuitslag Heren:
1. Karlo Timmerman (5ptn)
2. Christijn Groeneveld (3ptn)
3. Crispijn Ariëns (1pnt)

Juryuitslag Dames:
1. Mireille Reitsma (5ptn)
2. Anniek ter Haar (3ptn)
3. Marleen Elstgeest (1pnt)

Podiumuitslag Dames:
1. Wieteke Cramer (5ptn)
2. Jolanda Langeland (3ptn)
3. Carla Zielman (1pnt)

Beste Ploeg:
Heren: Groenehartsport.nl (5ptn)
Dames: MKBasics.nl (5ptn)