Schaatspeloton.nl - Nieuws - In Eindhoven weer Van der Veen Rijder van de Dag

In Eindhoven weer Van der Veen Rijder van de Dag

geplaatst zondag 30 december 2007 om 21:35:00 op Schaatspeloton.nl

Gisteren en eergisteren werd door de jury van de Dick van Gangelen Trofee Bertjan van der Veen (Time Out Sport/Vrieling) al verkozen tot Rijder van de Dag. In Eindhoven was deze eer opnieuw aan de drievoudig Nederlands Kampioen op kunstijs. Bij de Dames werd in de lichtstad aan Anniek ter Haar (Time Out Sport) de maximale vijf punten gegeven.

Assen, Juryleden: Arnold Stam, Pieter Millenaar en Gerben van Hest (gast-juryleden)

Heren
Voor de derde achtereenvolgende dag besloot de jury, telkens in een andere samenstelling, de vijf punten toe te kennen aan Bertjan van der Veen, die bijna met wiskundige precisie in vorm is gekomen voor het NK Natuurijs in Assen. Hij reed veel in de aanval, was voortdurend in de voorste linies te vinden en maakte opnieuw een zeer sterke indruk. Rutger ter Laak reed de hele wedstrijd heel actief en verdiende achter Van der Veen de meeste punten, ondanks dat hij zich niet bij de laatste twintig reed. Punten waren er ook voor de aanvallende Alain Gloor en de opnieuw hard sleurende en zwoegende Jan Maarten Heideman. Het laatste punt was zeer verdiend door de constant rijdende Sandor Stuut.

Punten:
5 pnt: Bertjan van der Veen
4 pnt: Rutger ter Laak
3 pnt: Alain Gloor
2 pnt: Jan Maarten Heideman
1 pnt: Sandor Stuut

+ extra punten PODIUM:
3 pnt: Ingmar Berga
2 pnt: Cédric Michaud
1 pnt: Bob de Vries

Dames
In een tamelijk vlakke wedstrijd was het opnieuw de kleine, dappere Anniek ter Haar, die in haar eentje de wedstrijd kleur gaf en door veel aan te vallen voor spektakel in Eindhoven zorgde. Heel gretig en gedurfd zat ze bij veel ontsnappingen of ging er brutaal maar weer eens zelf vandoor. Ook Mischa Coolen schudde regelmatig aan de boom. Elma de Vries kreeg punten vanwege haar overmacht in de laatste fase van de wedstrijd, Mireille Reitsma voor haar goede samenspel met Sandra 't Hart en Yvonne Spigt tenslotte voor haar moedige poging in de laatste ronden van de koers nog te proberen de wedstrijd naar haar hand te zetten.

Punten:
5 pnt: Anniek ter Haar
4 pnt: Mischa Coolen
3 pnt: Elma de Vries
2 pnt: Mireille Reitsma
1 pnt: Yvonne Spigt

+ extra punten PODIUM:
3 pnt: Elma de Vries
2 pnt: Daniëlle Bekkering
1 pnt: Mariska Huisman

Ploegen
Bij de heren controleerde BAM deze keer weer volledig de koers al kregen de mannen van Bob de Vries wel veel hulp van BAM's satelllietploeg Renault. DSB deed het heel goed door met name het koersinzicht en het aanvallende werk van Jan Maarten Heideman en ook Time Out speelde als eenheid een opvallende rol in het wedstrijdverloop.
Landjuweel / BTN de Haas onderscheidde zich bij de dames door de goede onderlinge afwisselingen met name tussen Mireille Reitsma en Sandra 't Hart. DSB maakte een degelijke indruk, waarbij Elma de Vries het voorbereidende werk vooral aan Maria Sterk overliet. De laatste drie punten mochten wel eens voor Anniek ter Haar zijn, omdat ze in haar eentje een ploeg moet zijn.

Heren:
5 pnt: BAM Schaatsteam
4 pnt: DSB Bank
3 pnt: Time Out Sport/Vrieling

Dames:
5 pnt: Landjuweel/BTN de Haas
4 pnt: DSB Bank
3 pnt: Time Out Sport