Schaatspeloton.nl - Nieuws - Timmerman en Zielman winnen in Veenoord

Timmerman en Zielman winnen in Veenoord

geplaatst donderdag 2 december 2010 om 21:08:05 op Schaatspeloton.nl

De tweede natuurijsbaanmarathon van het seizoen is in het Drentse Veenoord gewonnen door Karlo Timmerman (SOS Kinderdorpen) en Carla Zielman (CENNED). Timmerman won na 100 ronden op de 500 meter lange opgevroren speedwaybaan in de massasprint voor Ingmar Berga en Christijn Groeneveld (beiden AMI Kappers). Zielman klopte medevluchters Jolanda Langeland (Ripca) en Foske Tamar van der Wal (Van der Wiel).

In Veenoord was maar een matige publieke belangstelling, mogelijk vanwege het late moment van aanmelden van de wedstrijd. Het deerde het peloton niet om toch een strijd op het bruine natuurijs te brengen. Bij de Dames gingen halverwege de 50 ronden lange koers een dertiental rijdsters rond. Weinig grote namen miste de slag en het was dit dertiental die in een kleine massasprint om de zege streed. Carla Zielman (CENNED) trok hierin aan het langste eind en verwees Jolanda Langeland (Ripca) naar de tweede en Foske Tamar van der Wal (Van der Wiel) naar de derde plaats. Van der Wal die maandag in Noordlaren de eerste natuurijsmarathon won behield de leiding in het klassement van de Natuurijs Vierdaagse.

Bij de Heren deed de winnaar van de eerste natuurijsmarathon direct afstand van de leiding in deze nieuwe competitie. Bob de Vries (BAM-Univé Schaatsteam) had, net als de meeste van zijn ploeggenoten, opvallend een trainingskamp op Tenerife verkozen boven het Nederlandse natuurijs. Voor het BAM-Univé Schaatsteam verschenen in Veenoord slechts Willem Hut en Bob de Jong op het ijs. De wedstrijd kende in Zuid-Oost Drenthe pas op 40 ronden voor het eind zijn belangrijkste ontsnapping toen Kurt Wubben (Groenehartsport.nl), Ralf Zwitser (Wadro) en Rob Busser (Equipe Renault Eco2) even een halve ronde voorsprong op het peloton hadden. Ondanks het laten afzakken van ploeggenoten slaagde het trio er echter niet in het peloton te dubbelen waarna in de massasprint de strijd moest worden beslecht. Hierin was het Karlo Timmerman (SOS Kinderdorpen) die naar de zege schaatste. Timmerman liet op het laatste rechte stuk Ingmar Berga en Christijn Groeneveld (beiden AMI Kappers) achter zich. Christijn Groeneveld nam dankzij zijn derde plaats wel de leiding in de Natuurijs Vierdaagse over van Bob de Vries.

Bekijk ook:

Uitslag Heren
Uitslag Dames