Schaatspeloton.nl - Nieuws - Pieter-Jan van Eck nog een jaar bij Safan

Pieter-Jan van Eck nog een jaar bij Safan

geplaatst vrijdag 28 december 2007 om 20:42:00 op Schaatspeloton.nl

Pieter-Jan van Eck

Pieter-Jan van Eck

Kort na zijn eerste marathonzege op het hoogste niveau werd bekend gemaakt dat Pieter-Jan van Eck ook het volgende seizoen uit zal komen voor Safan/Sportuitslag. De 18-jarige Zuilichemer heeft voor één seizoen bijgetekend bij de formatie rond de familie Ruitenberg. Met name in de Topcompetitie toonde Van Eck dit seizoen aan bij de betere sprinters te behoren.

Ploegleider Gert Ruitenberg en Pieter-Jan van Eck waren donderdag overeen gekomen dat het aflopende contract van Van Eck met een seizoen ter verlengen. Pieter-Jan van Eck kwam voor dit seizoen over van MM Guide-Regio Bank waarvoor hij vorig seizoen zijn landelijke debuut maakte. In dat eerste seizoen was de Zuilichemer goed voor twee zeges in de eerste twee A Divisie wedstrijden doe toentertijd verreden werden voor rijders die bij de Topcompetitie buiten de boot vielen.

Dit seizoen eindigde Pieter-Jan van Eck al twee maal net naast het podium en reed hij vandaag, sterk gesteund door zijn ploeg, naar zijn eerste zege op het echte hoogste niveau. Naast de youngster van het peloton zijn Geert Plender, René Ruitenberg en zijn neefje Henri Ruitenberg jr. zeker van een plek in de Safan-ploeg voor het volgende seizoen.