Schaatspeloton.nl - Nieuws - Berga en Schouten winnen in Eindhoven

Berga en Schouten winnen in Eindhoven

geplaatst zaterdag 27 november 2010 om 21:28:54 op Schaatspeloton.nl

Irene Schouten kan in het midden onbedreigd juichen, ze heeft links Foske Tamar van der Wal en rechts Mariska Huisman in de sprint verslagen.

Irene Schouten kan in het midden onbedreigd juichen, ze heeft links Foske Tamar van der Wal en rechts Mariska Huisman in de sprint verslagen. (bron: Schaatspeloton.nl)

In Eindhoven hebben Ingmar Berga (AMI Kappers) en Irene Schouten (Team Timpaan) op de ijsbaan Genneper Parken de zesde wedstrijd in de KPN Marathon Cup gewonnen. Zowel Berga als Schouten waren het snelst in de massasprint. Berga klopte daarbij Arjan Stroetinga (BAM-Univé Schaatsteam) en Cees Juffermans (Wadro) Eerder op de avond won Irene’s broer Simon Schouten (Volvo Ton van Kuyk) in de Eerste Divisie

De Dames brachten in Eindhoven, op hard natuurijsachtig ijs, opnieuw een aantrekkelijke wedstrijd op het ijs. Verschillende ontsnappingen toonde perspectief, andere waren gewoon een teken van aanvalslust. Zoals een solo-aanval van Marleen Elstgeest (CENNED). Meest kansrijke aanval was na de laatste tussensprint een aanval van het kwartet Daniëlle Bekkering (BTN de Haas-Onlineveilingmeester.nl), Maria Sterk (Haicobouma.nl), Mireille Reitsma (MKBasics.nl) en Andrea Sikkema (Van der Wiel). Het viertal bleef echter niet vooruit, dit vanwege goed achtervolgings werk van eerste CENNED en later de Ripca en Team Timpaan ploegen. Opnieuw moest de wedstrijd dus weer in een massasprint beslist worden. Hierin was het Irene Schouten (Team Timpaan) die zich voor de tweede maal dit seizoen het snelste toonde. De jonge Andijkse was in de sprint sneller dan hernieuwd klassementsleidster Foske Tamar van der Wal (Van der Wiel) en Mariska Huisman (Viks Parket).

Ook de Heren van de Top Divisie brachten een met Dames vergelijkbare wedstrijd op het ijs. Ook hier vele aanvallen maar nooit was er uitzicht op succes voor de vluchters. Toch won uiteindelijk de man die de avond de sterkste indruk maakte. Ingmar Berga toonde zich de hele avond in de voorste linie en drukte uiteindelijk ook als eerste zijn schaats over de finishlijn. Daarvoor waren verschillende aanvallen te zien, zo waren Joost Juffermans (Groenehartsport.nl) en Willem Hut (BAM-Univé Schaatsteam) op een gegeven moment met zijn tweeën een honderd meter voor op het peloton. In de finale probeerde Jouke Hoogeveen (Team Windkr88) het nog even solo in de aanval maar met Willem Hut (BAM-Univé Schaatsteam) dan weer als machinist van het peloton buffelend op de achtergrond had ook dit weinig kans. Daardoor draaide de zesde wedstrijd in de KPN Marathon Cup uit op een massasprint die gewonnen werd door Ingmar Berga. Achter de Drent viste Arjan Stroetinga (BAM-Univé Schaatsteam) op een tweede plaats ditmaal eens naast het net, Cees Juffermans (Wadro) reed ondanks een moeilijke laatste bocht naar de derde plaats. Karlo Timmerman (SOS Kinderdorpen) nam door verschillende succesvolle tussensprints de Oranje leiderstrui over van de afwezige Jorrit Bergsma (BAM-Univé Schaatsteam).

In de Eerste Divisie werd de massasprint, die ook hier de winnaar moest bepalen gewonnen door Simon Schouten (Volvo Ton van Kuyk). Schouten klopte in Eindhoven met miniem verschil zijn Anijkse plaatsgenoot Mark Huisman (Viks Parket) in de sprint. Top Divisierijder Gerwin Smit (BHP Power-play) sprintte naar de derde plek.

Bekijk ook:

Uitslag Dames
Uitslag Top Divisie
Uitslag Eerste Divisie