Schaatspeloton.nl - Nieuws - 6-Banentoernooi en Regiocompetitie Zuid beleven zesde wedstrijd

6-Banentoernooi en Regiocompetitie Zuid beleven zesde wedstrijd

geplaatst vrijdag 26 november 2010 om 23:59:13 op Schaatspeloton.nl

Vanavond zijn in respectievelijk Den Haag en Breda wedstrijden verreden in het 6-Banentoernooi en de Regiocompetitie Zuid. In Den Haag gingen de zeges naar Leander van der Geest en Manouk van Emmerik. In Breda waren Antwan Tolhoek, Ilona Grandia en Arnold Stam goed voor de zeges. Zowel het 6-Banentoernooi als de Regiocompetitie Zuid beleefde hun zesde wedstrijd van het seizoen.

6-Banentoernooi
In Den Haag streed na 50 ronden een kopgroep van vijf om de zege in de C Divisie. Hierbij ging Leander van der Geest er voor de derde maal dit seizoen met de zege van door. Van der Geest klopte op zijn thuisbaan met duidelijk verschil klassementsleider Erik-Jan Spijkerman en Evert Hoolwerf. In het klassement staat na de wedstrijd in Den Haag Erik-Jan Spijkerman, nog zonder zege maar met 123 punten stevig aan de leiding. Job de Ridder volgt op 17 punten op de tweede plek. Christiaan van den Berg, goed voor twee zeges, en Leander van der Geest, nu drie maal winnaar, staan vanwege het enkele keren verstek laten gaan op plaats drie en vier toch op grote achterstand.

Bij de Dames ging in de Hofstad voor het eerst dit seizoen de zege naar Manouk van Emmerik. De Leimuidense, die eerder al goed was voor twee podiumplekken, liet Simone Oud en Roos van den Bos achter zich. In het klassement is de leiding voor Lisa van der Geest, die dankzij vier overwinningen 0,4 punt voor staat op Simone Oud.

Bij de Masters ging Robert Gaasenbeek met de zege naar huis. Gaasenbeek klopte na 50 ronden Sjaak Botman en Arjan Bakker in de sprint. De klassementsleiding blijft in handen van Arjan Bakker die John van Dijk en Sjaak Botman in de ranglijst net voor blijft.

Regiocompetitie Zuid
In Breda toonde de Master Arnold Stam zich de sterkste van de avond. In de gezamelijke wedstrijd van C- en Masterrijders was Stam het sterkst van een kopgroep van drie met twee ronden voorsprong op het peloton. Antwan Tolhoek greep achter Stam naar de zege in de C Divisie. Het derde lid van de kopgroep, Teun Sweere, zag zich beloond met de tweede plek in die klasse. Thijs Blom completeerde het C Divisiepodium. In het klassement staat Antwan Tolhoek met een ruime voorsprong van 20 punten op Thijs Blom aan de leiding. Bij de Masters staat Arnold Stam, die zich als dagwinnaar op het podium geflankeerd zag door Flip Salomé en Aart van Dalen, duidelijk aan de leiding

Bij de Dames was de zege voor Ilona Grandia. De 17-jarige Zuilichemse die ook in de Noord-Oost Competitie uitkomt verwees Claudia van Heel en oud landelijk rijdster Jaike de Graaf naar de tweede en derde plaats. In het klassement staat Grandia na twee zeges ook aan de leiding voor Tessa Steenkamp en Van Heel.

Bekijk ook:

6-Banentoernooi: Uitslag Masters
Regiocompetitie Zuid: Uitslag Masters
Regiocompetitie Zuid: Uitslag C Divisie
6-Banentoernooi: Uitslag C Divisie
Regiocompetitie Zuid: Uitslag Dames
6-Banentoernooi: Uitslag Dames