Schaatspeloton.nl - Nieuws - Heideman gaat meedoen om DvG Trofee

Heideman gaat meedoen om DvG Trofee

geplaatst donderdag 27 december 2007 om 21:21:00 op Schaatspeloton.nl

Na de elfde Essent Cup wedstrijd in Assen staat Jan Maarten Heideman (DSB Bank) in de Dick van Gangelen Trofee nog maar op 2 punten achterstand van leider Bob de Vries (BAM Schaatsteam). Heideman kreeg van de jury de volle vijf punten. Ook Mireille Reitsma (BTN de Haas/Landjuweel) kreeg de volle mep bij de Dames en blijft aan de leiding in de tussenstand.

Assen, Juryleden: Lex Cazemier en Rien de Roon

Heren
De eerste marathon van de finaleweek bij de heren was een zware snelle wedstrijd. Boeiend was de strijd, die achterin het peloton gevoerd werd. Door de harde wedstrijd haakten verschillende gerenommeerde marathonschaatsers af. Voorin kwamen verschillende kopgroepen tot stand, die niet de goedkeuring van het peloton kregen. Jan Maarten Heideman was aanvallend, attent en geroutineerd en speelde het spel op een hoog niveau. Hij krijgt hiervoor de vijf punten. Door het hoge tempo en de vele kopgroepen was het moeilijk om je echt te onderscheiden van de rest. Ingmar Berga straalde de wil uit om bij iedere ontsnapping te willen zitten . Hij wordt als tweede geplaatst. Alain Gloor maakte ook een indruk van: geen kopgroep zonder mij.Plaats vier en vijf worden door Stephan Wielinga en Martijn Bovenmars ingenomen. Hun individuele acties in het begin sprongen in het oog.

Punten:
5 pnt: Jan Maarten Heideman
4 pnt: Ingmar Berga
3 pnt: Alain Gloor
2 pnt: Stephan Wielinga
1 pnt: Martijn Bovenmars

+ extra punten PODIUM:
3 pnt: Bob de Vries
2 pnt: C├ędric Michaud
1 pnt: Jan Maarten Heideman

Dames
De finale van de dameswedstrijd was ongekend spannend. De kopgroep van drie leek voor het podium te gaan. Totdat Elma de Vries een ongelooflijke jump plaatste. Zij zorgde voor een bloedstollend slot, waarin zij de hoofdrol opeiste door als eerste haar schaats over de finishstreep te gooien. Mireille Reitsma maakte over de hele wedstrijd een erg aanvallende indruk en krijgt daarom de 5 punten. Elma de Vries op twee door haar fabelachtige actie. Lieke Splinter was ook vandaag de hele wedstrijd attent en aanvallend ingesteld. Op vier: Mariska Huisman., zij doet goed mee in het spel van de punten en zat in de beslissende kopgroep. Maria Sterk toonde zoals altijd initiatief en leek voor de overwinning te gaan.

Punten:
5 pnt: Mireille Reitsma
4 pnt: Elma de Vries
3 pnt: Lieke Splinter
2 pnt: Mariska Huisman
1 pnt: Maria Sterk

+ extra punten PODIUM:
3 pnt: Elma de Vries
2 pnt: Maria Sterk
1 pnt: Mariska Huisman

Ploegen
De DSB ploeg was ook vandaag bij de dames de sterkste formatie, zowel collectief als individueel springen ze er uit. Landjuweel/BTN de Haas wil altijd aanvallen. Met hun kwaliteiten zouden ze nog meer van de situatie gebruik kunnen maken, nu ze niet voor het klassement gaan. Viks Parket was vaak in de frontlinie en wordt als derde geplaatst.
Time Out had bij de heren de meeste controle over de wedstrijd. Alle vier waren veelvuldig in de punt van de wedstrijd, helaas konden ze deze power niet verzilveren met een podiumplek. DSB de ploeg, met twee afmakers in de finale , koerste slim en altijd aanwezig in de verschillende ontsnappingen. Intercarparts / Vlasman deed goed mee in al het geweld van de "grote "ploegen.

Heren:
5 pnt: Time Out Sport/Vrieling
4 pnt: DSB Bank
3 pnt: InterCarParts/Vlasman

Dames:
5 pnt: DSB Bank
4 pnt: Landjuweel/BTN de Haas
3 pnt: Viks Parket