Schaatspeloton.nl - Nieuws - Lars Hoogenboom verhuist naar TNT Express

Lars Hoogenboom verhuist naar TNT Express

geplaatst donderdag 27 december 2007 om 16:10:00 op Schaatspeloton.nl

Lars Hoogenboom

Lars Hoogenboom

Het Team TNT Express heeft zich voor het volgende seizoen versterkt met Lars Hoogenboom. De 29-jarige Hoogenboom komt over van Adformatie/Jobnews, waarvoor hij op dit moment nog rond rijdt. De transfer van de zeker op natuurijs zeer sterke rijder uit Roelofarendsveen is de eerste in de waarschijnlijk zeer lange periode van transfernieuws. Wie bij TNT Express plaats zal maken is nog niet bekend.

Sinds het begin van het seizoen 2005/2006 kwam Lars Hoogenboom uit voor de Adformatie-ploeg van ploegleider Frans Overdevest. Zeker dat seizoen was hij zeer succesvol op het Zweedse natuurijs. In Borlänge behaalde Hoogenboom in beide wedstrijden de zege binnen. Vorig seizoen was de finalewedstrijd in de Essent Driedaagse een prooi voor de rijder uit Roelofarendsveen die dit seizoen bij de zevende wedstrijd in de Essent Cup met een vierde plek dicht bij het podium was.

Wie in de ploeg van TNT Express plaats moet maken voor de komst van Lars Hoogenboom is officieel nog niet bekend. Mogelijk zal dit Henk Angenent zijn die al eerder aangaf stoppen te overwegen. De 40-jarige winnaar van de laatste Friese Elfstedentocht kampte deze zomer met een bacteriële infectie na een medische ingreep. Inmiddels is hij sterk op de weg terug om in februari op natuurijs een sterk (laatste?) kunstje te leveren. Of zou wellicht de met een rugblessure kampende Kurt Wubben overwegen zijn schaatsen aan de wilgen te hangen?

Update 29/12: Ondertussen heeft Henk Angenent aangegeven nog in elk geval één en wellicht twee seizoenen door te willen gaan. Ook melde hij live op SBS6 dat hij van de overgang van Lars Hoogenboom nog niets wist. Hiermee lijkt dit dus absoluut nog niet rond te zijn.