Schaatspeloton.nl - Nieuws - Jochem Uithoven en Martje Wisse Kampioen van het Zuiden

Jochem Uithoven en Martje Wisse Kampioen van het Zuiden

geplaatst zondag 13 januari 2008 om 23:23:00 op Schaatspeloton.nl

In Breda hebben Jochem Uithoven (Bouw Consulting Twente) en Martje Wisse de Gewestelijke Titel behaald in het KNSB gewest Noord-Brabant/Limburg/Zeeland. Jochem Uithoven was na 90 ronden te sterk voor zijn vluchtmakker Erwin Mesu (Kaasboerderij Schellach), Jochems broer Nick Uithoven (Edso Software/Sponsorkleding.nl) behaalde het brons. De regionale rijdster Wisse klopte landelijk rijdster Jaike de Graaf (Östersund) en Loes Schiphouwer.

Heren

In het Gewestelijk Kampioenschap voor heren A, B en C waren het de aanwezige A- en B-rijders die de koers beheerste. De Brabander Jochem Uithoven en de Zeeuw Erwin Mesu slaagde er in het peloton op een ronde te rijden en mochten uiteindelijk met z'n tweeën gaan strijden om de titel. Eerst was het nog Nick Uithoven die door als ‘best of the rest' het brons binnen zag te halen. In de finale was het Jochem Uithoven die zijn eer als A-rijder goed verdedigde en na afloop de gouden medaille kon laten omhangen. Erwin Mesu kon logischerwijs naar het podium voor de zilveren plak.

Dames

Bij de Dames was Jaike de Graaf de enige landelijke rijdster. De Graaf slaagde er niet in de titel van het zuidelijke gewest binnen te halen. Zij moest de eer laten aan de 20-jarige uit Goes afkomstige Martje Wisse. Brons was er voor thuisrijdster Loes Schiphouwer.

Masters

Wiel van Aken was de beste bij de Masters. De Limburger was na 60 ronden Flip Salomé en Wim Oldenburg, die respectievelijk het zilver en brons kregen omgehangen, te snel af.

Bekijk ook:

Uitslag Masters
Uitslag Dames
Uitslag Heren