Schaatspeloton.nl - Nieuws - Engbert de Vegt, Geert Plender en Kai Reus nieuwe columnisten

Engbert de Vegt, Geert Plender en Kai Reus nieuwe columnisten

geplaatst vrijdag 22 oktober 2010 om 11:00:00 op Schaatspeloton.nl

Schaatspeloton.nl geeft elk jaar ruimte aan marathonschaatsers om hun opinies en ervaringen door middel van columns te delen met een groter publiek. Dit seizoen zullen met Engbert de Vegt, Geert Plender en Kai Reus drie 25-jarigen deze positie innemen. Vandaag trapt Engbert de Vegt het seizoen af, volgende week gevolgd door Geert Plender. Vanaf 12 november zal Kai Reus zijn columns plaatsen.

Engbert de Vegt, 25 jaar uit Ureterp, rijdt dit seizoen na een afwezigheid van twee jaar weer in de Top Divisie voor Habovo/Bwaste. Engbert's doelstelling is toch vooral zich op kunstijs te handhaven en te gaan voor de goede ontsnappingen. Met natuurijs heeft hij een goed gevoel, maar dat nog niet kunnen laten zien, daar wil hij zich verder gaan ontwikkelen. In elk geval wil Engbert de Vegt werken aan een paar uitschieters in de uitslagen. Vanaf 22 oktober zal Engbert voor Schaatspeloton.nl elke twee weken zijn belevenissen en meningen met jullie delen.

Geert Plender een 25-jarige parttime medewerker van CadoMotus en freelance journalist is vijfdejaars Top Divisierijder bij het Team Ruitenberg, Van Werven. Geert is Christen en betrokken bij de religieuze Stichting Sports Witnesses. Hij is getrouwd met oud landelijk marathonschaatsster Sigrid ter Haar en zij verwachten samen in april hun eerste kind. Vanaf 29 oktober gaat Geert voor Schaatspeloton.nl elke vier weken een column schrijven waarin hij naast persoonlijke zaken ook de marathonschaatssport en haar schaatsers beschouwen soms in vergelijking met andere sporten of andere sporters.

Kai Reus, bij het grote publiek bekend als profwielrenner die na een zware valpartij 11 dagen in een kunstmatig coma lag, is 25 jaar en afkomstig uit het Noord-Hollandse Winkel. Zelden heeft de bekendmaking dat iemand regionale marathons ging schaatsen zoveel media-aandacht veroorzaakt als bij Kai Reus. Toch is marathonschaatsen voor Kai niet nieuw. In 2003 werd hij derde in het eindklassement van het 4-Banentoernooi in Noord-Holland/Utrecht. Na zijn wielerwereldtitel bij de Junioren maakte de Noord-Hollander de keuze voor het wielrennen boven het marathonschaatsen. Vanaf 12 november zal Kai voor de bezoekers van Schaatspeloton.nl elke vier weken zijn ervaringen met zijn herintreden in de sport toevertrouwen.

Bekijk ook:

Lees de eerste column van Engbert de Vegt: Herintreder