Schaatspeloton.nl - Nieuws - De Veste - Powerslide komt met internationaal Eerste Divisieteam

De Veste - Powerslide komt met internationaal Eerste Divisieteam

geplaatst zondag 17 oktober 2010 om 23:00:04 op Schaatspeloton.nl

Komende winter staat er in de Eerste Divisie een nieuw schaatsteam aan de start. Het skeelerteam De Veste - Powerslide gaat ook het ook op het ijs proberen waar te maken. De formatie zal een internationaal karakter hebben met naast de Nederlander Ted Ooijvaar de Belgen Wannes van Praet en Sven Mallezie en de Duitser Felix Rijhnen in de formatie.

"Onze Belgen Wannes Van Praet en Sven Mallezie en ook Ted Ooijevaar hadden nog geen schaatsploeg," vertelt ploegleider Gerrit van der Haar, tevens zaakvoerder van de hoofdsponsor van het team: schaats- en skeelershop De Veste uit Coevorden. "Het leek ons daarom ook een goed idee om deze jongens, die elkaar reeds kennen van in de zomer, ook samen te laten schaatsen. Ted heeft reeds enkele jaren ervaring op het ijs, en kan deze goed overbrengen naar de twee Belgen in de ploeg." aldus Van der Haar .

Wannes Van Praet is een topper op de skeelers, en is vastberaden het ook op het ijs te gaan maken. Sven Mallezie werd twee jaar terug Belgisch kampioen op natuurijs, en startte vorig jaar reeds in de eerste divisie. Hij moest echter door een blessure het grootste deel van de geplande wedstrijden laten schieten. In de loop van het seizoen zal de ploeg verder versterkt worden door de Duitser Felix Rijhnen. Rijhnen nam vorig jaar deel aan het WK junioren in het langebaanschaatsen, en wil het dit seizoen ook op de marathon proberen. Hij verblijft momenteel nog in Colombia wegens deelname aan het WK skeeleren, vandaar dat hij pas later bij de ploeg zal komen.

"Het team zal verder ook door Powerslide voorzien worden van topmateriaal, om onder perfecte omstandigheden te kunnen presteren. Naast samen wedstrijden rijden, staan er ook enkele gezamenlijke trainingsweekends op het programma." aldus de ploegleider.

Meer nieuws kan u binnenkort lezen op www.welovetoskate.nl.